Stiri Acvile

De ce va juca Alex Olah doar pentru lotul U20 al României

Adrian Micinic

Adrian Micinic
27.06.2013

Unul dintre absenții echipei naționale de seniori în această vară este pivotul timișorean Alex Olah. Jucătorul în vârstă de 20 ani este student în Statele Unite ale Americii, la Northwestern. Motivul pentru care el a fost nevoit să spună pas echipei naționale de seniori constă în modificarea survenită la nivelul băncii tehnice a echipei de baschet masculin din cadrul echipei universității la care studiază compatriotul nostru.

Noul antrenor al echipei Northwestern Wildcats, Chris Collins, dorește să se familiarizeze cu jucătorii pe care îi va avea la dispoziție la primul său sezon ca principal la o echipă din NCAA. Collins îi succede în funcție lui Bill Carmody, care a fost antrenorul echipei NU între 2000 și 2013.

Revenind la Collins, trebuie precizat că acesta a fost asistentul lui Mike Krzyzewsky pe parcursul ultimilor 13 ani. El a acceptat oferta de a deveni principal la Northwestern. Principala sa doleanță a fost ca toți jucătorii echipei de baschet masculin eligibili pentru ediția 2013/14 a NCAA să fie prezenți cât mai rapid la dispoziția sa.

Olah a fost convocat atât la lotul național de tineret (U20), sub comanda lui Hristu Șapera, cât și la lotul național de seniori, sub comanda lui Marcel Țenter. Conform înțelegerii între Collins și cei doi antrenori ai loturilor naționale, Olah va juca pentru echipa U20 a României, urmând ca după încheierea acțiunii acestui lot, adică după 21 iulie, Alex să se întoarcă în Statele Unite ale Americii.

De notat că antrenorul primei reprezentative a României, Marcel Țenter, a vorbit cu Chris Collins în vederea permiterii lui Olah să joace în campania de calificare pentru EuroBasket ce va avea loc în vara anului 2014. Tehnicianul american și-a dat acordul, iar timișoreanul va avea permisiunea din partea universității Northwestern de a evolua în prima reprezentativă în vara anului următor.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!