Stiri Acvile

Debut cu stângul pentru România la Europeanul U16 Feminin - Divizia B

Debut cu stângul pentru România la Europeanul U16 Feminin - Divizia B

România a început cu o înfrângere participarea la Campionatul European U16 Feminin - Divizia B, scor 62-65 în confruntarea cu Marea Britanie. Tricolorele au condus în prima repriză cu 14 puncte la un moment dat, însă au produs un ultim sfert extrem de modest pe plan ofensiv. 

România: Carla Tenu, Ilinca Belegante, Iris Barbu, Elena Agnes Zane, Greta Nemes

Marea Britanie: Zoe Sharpe, Irene Oboavwoduo, Alexandra McIntosh, Katie Cox, Felicia Jacobs Abiola

Tenu avea să marcheze primele puncte pentru România la acest European, din spate arcului de cerc, iar Belegante făcea 5-2, asta după ce britanicele erau cele care au deschis scorul. Belegante mărea ecartul la șase puncte, iar Cox răspundea imediat cu un floater (8-4), ulterior ajungându-se prima dată la trei posesii între și Nemes puncta după o serie de recuperări ofensive ale României pentru 13-4. Megan Verbeeten a beneficiat de o liberă suplimentară după coș (15-11), dar a ratat șansa să coboare diferența la trei puncte, Marta Cârmaciu reușind să puncteze pe o pătrundere la câteva zeci de secunde în urma unui time-out al britanicelor, iar după o intercepție Zane primea pe contraatac pentru 19-11. Sfertul inaugural s-a terminat cu 23-15 în favoarea „acvilelor”.

O perioadă de peste două minute fără coș marcat s-a încheiat în sfertul secund cu reușita lui Katie Cox (23-17), cele două naționale contribuind în acest interval pentru 0/6 din acțiune și 4 posesii pierdute, Vera Gavrilă solicitând un time-out apoi. Tenu și Tănase măreau diferența la una formată din două cifre, 27-17, iar Belegante puncta din spatele arcului de cerc și ulterior devenea prima jucătoare de pe parchet în double figures cu reușita sa de la 32-19. Iris Barbu ducea scorul la 37-23 cu and-one-ul ei cu puțin peste trei minute rămase din prima repriză, România intrând la cabine cu un avantaj de 10 puncte, scor 43-33, după ce Marea Britanie s-a apropiat la un moment dat la -8.

Tripla lui Savu Istrătescu a deschis repriza a doua, britanicele venind apoi la 46-37 cu liberele împărțite ale lui Oboavwoduo, dar România a replicat imediat cu patru puncte rapide și se făcea 50-37. Mara Harabula a oprit o serie de 4 minute și jumătate fără punct marcat pentru tricolore, 52-40, oponentele replicând prin Sharpe, tot ea fiind precisă de la linia de fault pentru 52-44. Savu Istrătescu răspundea din spatele arcului de cerc, pentru ca la finalul sfertului trei scorul să fie 55-49 pentru „acvile”, Tenu ratând două libere în ultimele secunde ale parțialului.

Adversarele au marcat primele în sfertul patru, prin Oboavwoduo (55-51), irosind apoi câteva atacuri și Savu Istrătescu puncta de la distanță pentru a pune trei posesii în față, iar pe un contraatac Zane făcea 60-51. McIntosh răspundea după un time-out cu o reușită de trei puncte, tot din spatele arcului de cerc venind și următoarea ei reușită (60-57), iar cu layup-ul Feliciei Jacobs Abiola ecartul devenea unul minim și România solicita time-out. Marea Britanie și-a continuat perioada mai bună din acest sfert și prelua conducerea la 61-60 cu coșul lui Oboavwoduo, iar run-ul se prelungea la 12-0 apoi. Barbu oprea seria oponentelor cu liberele sale împărțite, dar Jacobs Abiola putea să înscrie pentru 65-61, britanicele obținând într-un final victoria cu 65-62, după ce tricolorele au avut multiple încercări nereușite de a egala.

Următorul meci pentru tricolore va avea loc sâmbătă seara, 20 august, de la ora 22.00 cu Luxemburg, live pe YouTube FIBA - The Basketball Channel.

Ilinca Belegante a fost principala marcatoare a partidei, cu 19 puncte, toate în prima repriză, pe lângă care a adăugat 5 recuperări și 3 intercepții. Elena Agnes Zane, cu 12 puncte și 2 recuperări, a fost în double figures pentru România.

Felicia Jacobs Abiola a terminat cu 14 puncte, 9 recuperări și 3 intercepții, secondată de tandemul Irene Oboavwoduo-Katie Cox (13 puncte ambele), cele din urmă fiind de asemenea aproape de double-double, cu 9, respectiv 8 recuperări în dreptul numelor lor.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!