Stiri Acvile

Declarații Marcel Țenter, Adrian Guțoaia și Peter Okvist

Adrian Micinic

Adrian Micinic
08.08.2013

 

Marcel Țenter, antrenorul principal al echipei naționale a României, a precizat următoarele după meciul pierdut în fața Islandei în campania de calificare la EuroBasket 2015:

“Practic, noi am incheiat jocul dupa primul sfert, cand Islanda a obtinut un avans incredibil de 15 puncte. Am incercat in zadar sa echilibram jocul in celelalte trei sferturi, dar adversarii au reusit sa-si conserve avantajul. Din pacate, nu am avut consistenta in joc atunci cand am revenit de cateva ori pana la 4-5 puncte si am ratat ocazii mari in momentele cruciale. Islanda a raspuns foarte bine si a speculat greselile noastre copilaresti, marcand foarte usor pe contraatac, din atacuri rapide sau de la mare distanta. Nu le-am oprit tranzitia si nu am fost deloc inspirati atunci cand am jucat pe pivoti. Din nefericire, de mai multe ori nu au fost alese solutiile bune in atac, iar in aparare nu am ripostat asa cum trebuia!”

În schimb, Adrian Guțoaia (foto) a afirmat următoarele:

“Nu ne-am asteptat deloc sa pierdem. De aceea sunt foarte dezamagit de scorul final. Am facut multe greseli in aparare, am pierdut foarte multe mingi, si ne-au dominat de multe ori pe recuperare, capitol la care trebuia sa-i dominam categoric. Nu am jucat deloc asa cum am pregatit jocul in atac, nu am reusit sa jucam pe pivoti, si nici nu am gasit cele mai bune solutii ca sa putem sparge defensiva islandeza. Am pierdut multe mingi, am ratat capilareste, iar islandezii ne-au surprins pe contraatac sau pe atacuri rapide. Din pacate, am inceput foarte slab si nu am mai avut puterea sa revenim si sa castigam.”

De cealaltă parte, antrenorul Peter Okvist a precizat:

“A fost un joc foarte greu, pe o caldura insuportabila si cu un adversar puternic. Sunt foarte fericit pentru echipa mea, am reusit un joc mare in aceasta seara. Am fost capabili sa ne revenim foarte repede dupa dusul rece din Bulgaria si cred ca aici a fost cheia acestei victorii. Ne-am aparat foarte bine tot meciul si am reusit foarte multe contraatacuri, marcand puncte usoare. Totodata, in momentele dificile, cand Romania a revenit puternic in joc, am trecut cu bine aceste hopuri marcand de la mare distanta sau din atacuri rapide. Am pregatit foarte bine jocul, nu am intrat in ritmul lor si am avut incredere in potentialul nostru pana in ultimele secunde.” 

Declarații preluate de pe site-ul frbaschet.ro

Foto: Lucian Călinescu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!