Stiri Acvile

Duminică (07.07), România întâlnește Ungaria într-un meci amical

Adrian Micinic

Adrian Micinic
07.07.2013

Echipa națională de baschet masculin a României, sub comanda tandemului Marcel Țenter - Milorad Perovic, s-a deplasat în Ungaria, acolo unde duminică (07.07), va disputa primul meci în actuala alcătuire. Va fi un joc de verificare, în compania formației similare a Ungariei.

Tricolorii întâlnesc reprezentativa maghiară la Kecskemet în cursul serii de duminică. România s-a deplasat în țara vecină în următoarea alcătuire: Dani Popescu, Adrian Tudor, Andrei Mandache, Silviu Lupusavei, Brice Kabengele, Vasile Ștefan, Mihai Silvășan, Titus Nicoară, Cătălin Baciu, Laci Lazar și Ionuț Drăgușin. Meciul va fi transmis în direct pe DigiSport 1, cu începere de la ora 20. Transmisia este realizată de DigiSport Ungaria.

Lotul va fi îmbogățit cu Andrei Căpușan de luni (08.07), jucător care a urmat un program special de recuperare după accidentarea de la genunchi. De asemenea, după încheierea Jocurilor Mondiale Universitare, sub comanda lui Țenter vor sosi Bogdan Țibîrnă și Adrian Guțoaia.

Echipa națională a Ungariei va fi lipsită de trei dintre cei mai importanți jucători. Aceștia sunt:

- Hanga Adam, recent transferat la Laboral Kutxa Vitoria, va fi operat la genunchi în cursul săptămânii următoare.

- Lorant Peter, pivotul a încheiat sezonul târziu, jucând finala campionatului italian alături de Virtus Roma

- Obbie Trotter, fundașul american naturalizat a fost operat la picior și se află în perioada de convalescență, urmând să rateze acțiunile echipei Ungariei din această vară.

Reamintim că România se pregătește pentru prima parte a campaniei de calificare la EuroBasket 2015. Tricolorii au fost repartizați într-o grupă cu Bulgaria și Islanda. Doar câștigătoarea grupei continuă. Celelalte două vor încerca să se califice în vara anului următor.

În cadrul aceleiași campanii, maghiarii fac parte dintr-o grupă alături de Belarus și Slovacia.

De notat că România se va întâlni cu Ungaria și la Oradea. Pe 11 iulie meciul dintre cele două echipe nu va fi deschis publicului, însă la cel din 13 iulie suporterii echipei naționale vor avea acces în Arena Antonio Alexe.

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe luta :

    stimabililor
    Verificati lista lotului convocat de catre Tenter si prin comparartie puteti preciza cine se va alatura lotului de seniori de la echipa universitara dupa terminatrea J.M. Universitare. pacat.....

    cu 10 ani în urmă (07.07.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!