Stiri Acvile

Ecaterina Armanu, convocată de urgență la naționala României

Ecaterina Armanu, convocată de urgență la naționala României

Federația Română de Baschet a anunțat înlocuitoarea Claudiei Cuic în lotul României pentru dubla cu Danemarca și Cehia din noiembrie, din calificările la Women's Eurobasket 2021. Ecaterina Armanu a fost convocată de urgență după ce jucătoarea lui Galatasaray a fost diagnosticată cu ruptură de ligamente încrucișate.

Anunțul a fost făcut de federație pe rețelele de socializare.

Ecaterina Armanu a debutat într-un meci oficial la naționala de senioare în luna noiembrie a anului trecut. Era ultima fereastră de calificare la europeanul din această vară și tricolorele pierdeau acasă cu vicecampioana continentală, Franța, scor 61-90. Katy Armanu a petrecut 9:46 minute în teren la acel joc, terminând cu 0/2 la șuturile de două puncte, o recuperare și 2 pase decisive. Aceasta a făcut parte din lotul convocat de noul selecționer, Ayhan Avci, pentru cantonamentul din luna august, când tricolorele au jucat și meciuri de verificare.

Tânăra extremă de 20 de ani a trecut la Olimpia CSU Brașov în acest sezon. A jucat un singur meci pentru alb-albastre în acest campionat, după ce a ratat startul pentru că a reprezentat România la mondialul 3x3 U23. A înscris 13 puncte în 22:36 minute, plus 5 recuperări în victoria cu CSM Alexandria. În stagiunea precedentă a strâns 29 de meciuri în LNBF la Phoenix Știința Constanța, cu medii de 6,2 puncte, 2,8 recuperări și 1,1 assist-uri în 19:40 minute.

Armanu a fost convocată de urgență la națională după ce s-a confirmat accidentarea gravă a Claudiei Cuic, din meciul de EuroCup cu ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. Extrema de 30 de ani a fost diagnosticată cu ruptură de ligamente încrucișate la genunchiul stâng, astfel că revenirea sa la națională se amână. Operația era programată astăzi.

După această înlocuire de ultim moment, lotul României pentru dubla cu Danemarca și Cehia este:

Annemarie Godri-Părău (ACS Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe), Tunde Kilin (Universitatea Cluj-Napoca), Alina Podar (CSM Satu Mare), Carla Popescu (CSM Satu Mare), Ecaterina Armanu (Olimpia CSU Brașov), Romina Filip (Olimpia CSU Brașov), Gabriela Irimia (CSM Târgoviște), Gabriela Mărginean (Cukurova Basketbol), Nora Demeter (ACS Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe), Alexandra Ghiță (CSM Târgoviște), Nicolett Orban (ACS Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe), Elisabeth Pavel (Basket Costa x l'Unicef), Adina Stoiedin (CSM Satu Mare), Ashley Walker (Passalacqua Basket Ragusa).

Meciul României cu Danemarca va avea loc la Timișoara, în 14 noiembrie, de la ora 18:00. Biletele pot fi cumpărate aici. După trei zile Acvilele vor juca în Cehia. Italia mai face parte din grupa D în calificările pentru europeanul din 2021.

*foto: Alina Cojocaru Photography

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!