Stiri Acvile

Echipa națională se reunește marți (25.06), la Oradea

Adrian Micinic

Adrian Micinic
25.06.2013

Echipa națională de baschet masculin a României se reunește pe data de 25 iunie anul curent, la Oradea. Formația pregătită de către Marcel Țenter începe pregătirea în vederea participării în prima parte a campaniei de calificare la EuroBasket 2013.

La prima strigare numărul jucătorilor prezenți va fi foarte mic, însă la începutul lunii iulie numărul celor prezenți va crește, iar în săptămânile următoare lotul va fi completat cu jucătorii convocați la acțiunile altor loturi.

În cursul serii de marți (25.06), la Oradea vor sosi, alături de antrenorii Marcel Țenter și Milorad Perovic, respectiv fizioterapeutul Adrian Resteman, următorii jucători: Daniel Tudosă, Vasile Ștefan, Radu Paliciuc, Titus Nicoară, Mihai Silvășan, Laci Lazar, Brice Kabengele, Cătălin Baciu și Dani Popescu.

O serie de alți jucători vor sosi în cursul acestei săptămâni sau la începutul săptămânii următoare. Este vorba despre Andrei Mandache (30 iunie), Adrian Tudor (1 iulie), Ionuț Drăgușin (2 iulie).

Alții vor face joncțiunea cu echipa națională după încheierea acțiunilor la lotul universitar - Alex Pop, Adrian Guțoaia, Bogdan Țibîrnă, respectiv la lotul de tineret - Leo Filip.

Deși au fost convocați, în această vară nu vor juca pentru echipa națională, din diverse motive, următorii jucători: Mihai Paul, Levente Szijarto, Dan Grunfeld, Vlad Popovici, Vlad Moldoveanu, Cătălin Burlacu și Alex Olah.

Echipa națională va fi prezentă la Oradea în perioada 25 iunie - 17 iulie. Tricolorii au programate două jocuri de verificare în acest interval. Adversar va fi echipa națională a Ungariei. Primul joc va avea loc pe 7 iulie în țara vecină, iar revanșa se va desfășura pe 11 iulie, la Oradea. Pe 17 iulie se va pleca în Portugalia pentru un turneu internațional, iar apoi se va intra în linie dreaptă.

Meciurile oficiale de pe teren propriu din această vară se vor desfășura la Constanța. Cele patru jocuri oficiale (două pe teren propriu, două în deplasare) se vor desfășura în intervalul 1-15 august. România face parte dintr-o grupă alături de Bulgaria și Islanda. Câștigătoarea acestei grupe avansează în semifinalele primei părți ale calificărilor pentru turneul final al Campionatului European de baschet masculin - ediția 2015. 

5 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe RayAllen :

    lot
    unde e marele burlacu?

    cu 10 ani în urmă (25.06.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cips :

    baschet
    @ ray allen taci maimutoiule nu te lua de burlacu ca e cel mai bun ai grija ce vorbesti

    cu 10 ani în urmă (25.06.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Agelu :

    Vedete
    Daca pe Burlacu, Grunfeld si Szijarto ii inteleg ( lipsa de motivatie la apusul carierei ) la noii veniti nu mai inteleg nimic. Le strica CV-ul cele patru meciuri ale nationalei ? Au promovat de la speranta la vedeta si nu a observat nimeni ?

    cu 10 ani în urmă (26.06.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe RayAllen :

    cips
    pai deaia intrebam... fiind cel mai bun jucator roman de ce nu joaca in nationala? e prea smecher?

    cu 10 ani în urmă (26.06.2013) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    lot
    Si eu cred ca Burlacu e demotivat,altminteri inca avea capacitatea sportiva sa mai puna umarul.In rest tare mi-e teama ca echipa nationala a inceput sa devina neatractiva pentru cei convocati,majoritatea concentrandu-se limitativ pe cariera individuala de la nivel de club.

    cu 10 ani în urmă (26.06.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii