Stiri Acvile

EuroBasket 2015 - Bulgaria bifează a doua victorie în grupa României

Adrian Micinic

Adrian Micinic
04.08.2013

Bulgaria a obținut a doua victorie consecutivă în Grupa A, în prima parte a campaniei de calificare la Eurobasket 2015. Vecinii de la Sud au depășit Islanda cu scorul de 88-59, într-un meci desfășurat duminică (04.08), la Varna.

Jocul a fost la discreția elevilor lui Konstantin Papazov. Aceștia s-au desprins la zece puncte, scor 23-13, în primul sfert. Diferența a crescut în permanență, astfel încât la jumătatea meciului scorul era de 44-28. Actual al 3-lea s-a terminat la scorul de 65-40, iar ecartul consemnat la încheierea partidei a fost de 29 puncte.

Ivan Lilov, jucător care a evoluat la Gaz Metan Mediaș în returul precedentului sezon competițional, a totalizat 14 puncte și 6 recuperări pentru învingători. El a fost ajutat de către Deyan Ivanov, autor a 12 puncte, 13 recuperări și 5 pase decisive, Kaloyan Ivanov cu 12 puncte, 7 recuperări, Branko Mirkovic cu 10 puncte, 8 recuperări, 3 pase decisive, respectiv Aleksandar Georgiev cu 10 puncte.

În replică, Jakob Sigurdson a avut 19 puncte, 4 recuperări, Jon Stefansson a contribuit cu 13 puncte, iar Hlynur Baeringsson a terminat cu 11 puncte pentru naționala Islandei.

Bulgaria a învins România, pe 1 august, scor 84-48, aflându-se într-o poziție extrem de favorabilă pentru a câștiga Grupa A. În schimb, Islanda a jucat primul meci în această campanie, urmând ca miercuri (07.08) să vină la Constanța, pentru meciul cu România.

Foto: Lucian Călinescu 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!