Stiri Acvile

Eurobasket 2015 - Înfrângere cu Bulgaria la debut

Adrian Micinic

Adrian Micinic
01.08.2013

68-84
0-1 Preliminarii
EuroBasket 2015
1-0

Echipa națională de baschet masculin a României a pierdut meciul cu Bulgaria, scor 68-84, contând pentru campania de calificare la EuroBasket 2015. Pe sferturi: 21-20, 19-22, 11-18 și . Partida a avut loc la Constanța, în cursul serii de joi (01.08).

Primii cinci
România - Tudor, Mandache, Kabengele, Silvășan, Drăgușin
Bulgaria - Mirkovic, Lilov, Ivanov, Kostov, Varbanov

Oaspeții marchează primul coș al partidei după o recuperare ofensivă. Tudor pierde posesia mingii la prima acțiubne ofensivă a României. Apoi, Drăgușin ratează prima aruncare, iar tricolorii comit două faulturi pe aceeași fază, însă Deyan Ivanov înscrie de la distanță și Mirkovic punctează pe contraatac pentru 7-0 după două minute de joc. Mandache sparge gheața cu o aruncare din zero grade, pentru primele trei puncte ale tricolorilor. Kabengele înscrie din trei secunde, însă Drăgușin comite a doua greșeală personală. Adrian Tudor înscrie de pătrundere, iar Kabengele egalează pe contraatac în minutul 5. Nicoară și Țibîrnă intră în locul lui Silvășan și Drăgușin. Cel din urmă a comis trei treșeli personale în cinci minute de joc. Varbanov și Mirkovic punctează din acțiune, gazdele intră în penalizare, iar Țenter solicită primul timp de odihnă după aproape șapte minute de joc. După reluare, Mandache înscrie din nou din zero grade, iar Kabengele finalizează pe pătrundere. Mandache completează un parțial de 7-0 și România preia conducerea. Lilov răspunde cu o reușită din afara semicercului. Kabengele are ultimul cuvânt al secvenței inaugurale. Singurul jucător păstrat pe tot parcursul primelor zece minute de joc înscrie la expirarea timpului și România conduce cu 21-20 după zece minute.

Mandache a marcat 10 puncte, Kabengele a adăugat 9, iar Tudor are 2. Niciun alt jucător din echipa României nu a punctat. În replică, Deyan Ivanov are 9 puncte, iar Mirkovic are 6.

Guțoaia înscrie două libere, iar Mandache îl servește perfect pe Nicoară în tranziție ofensivă. România se desprinde la cinci puncte, iar oaspeții solicită timp de odihnă. Vizitatorii punctează după simularea lui Tudor, însă Țibîrnă recuperează ofensiv și trimite mingea în coș. Bulgarii realizează o fază colectivă de excepție de pe urma căreia Kaloyan Ivanov aduce trei puncte pe tabela de marcaj. Guțoaia înscrie prin slam dunk pe tranziție ofensivă și menține România la conducere, scor 29-25, în minutul 15 al partidei.
Urmează o facă în care oaspeții marchează patru puncte și astfel egalează pe tabela de marcaj. România este în penalizare, iar Kaloyan Ivanov aduce Bulgaria în avantaj de la linia de pedeapsă. Mandache înscrie de la semidistanță, iar Baciu intră în joc, el aducând primele sale puncte din serviciul lui Silvășan. Kaloyan Ivanov înscrie de la distanță, însă Mandache răspunde. Mandache este conducătorul de joc al României pe finalul reprizei. Guțoaia ratează oferita, însă se revanșează cu un alley-oop venit de la Kabengele. Silvășan ratează de două ori de la distanță în ultimul minut al reprizei, bulgarii profitând de numărul mare de faulturi comise de tricolori în această perioadă de joc. Astfe, la pauză scorul este de 42-40 în favoarea Bulgariei. Kabengele a marcat pentru a doua oară în ultima secundă a secvenței de joc.

România a început repriza a doua cu Tudor, Mandache, Kabengele, Nicoară, Drăgușin.

Mirkovic înscrie din spatele semicercului după o circulație excelentă a mingii. Tudor răspunde, însă Deyan Ivanov și același Mirkovic duc scorul la 49-42 în favoarea Bulgariei. Țenter cere timp de odihnă în minutul 23 al partidei. După reluare același Mirkovic înscrie pentru trei puncte și avantajul vizitatorilor urcă la zece puncte. Nicoară marchează două libere, însemnând primele puncte ale României în sfertul al 3-lea. El comite a 4-a greșeală personală undeva la jumătatea secvenței, fiind înlocuit cu Silvășan. Acesta marchează primul coș din acțiune al reprizei a doua pentru România. Ambele echipe sunt în penalizare. Bulgarii transformă șase libere, permițându-le să mențină un avantaj consistent pe tabela de marcaj. Țenter decide că joace cu Mandache pe poziția 1 și în finalul acestei perioade de joc, respectiv cu Kabengele și Guțoaia pe 2-3. Jucătorul cu numărul 4 pierde posesia mingii, însă bulgarii nu marchează din acțiune în ultimele șase minute și jumătate de joc din sfertul al 3-lea. Chiar și așa, oaspeții conduc cu 60-51 la intrarea în secvența decisivă. A fost o perioadă de joc în care raportul recuperărilor ofensive a fost de 7-3.

Căpușan este trimis în teren la startul secvenței decisive. Mandache ratează prima acțiune ofensivă, iar tricolorii se apără zonă. Tudor îl servește pe Țibîrnă care aduce primul coș. Avramov punctează din zero grade și diferența este din nou de zece puncte. Nicoară ratează, dar Varbanov comite pași. Tudor transformă din afara semicercului. Lilov răspunde cu aceeași monedă de două ori consecutiv. Țenter cere timp de odihnă, fiind forțat să schimbe apărarea zonă după trei coșuri marcate de pe extrema stângă în direcția de atac a oaspeților, acolo unde s-a apărat Căpușan.
Mirkovic pierde posesia mingii, dar Guțoaia ratează din spatele semicercului în tranziție. Apoi Mandache îl 'fură' pe același Mirkovic și scorul se strânge la 61-69, cu cinci minute de joc. Papazov, antrenorul oaspeților, solicită timp de odihnă. Deyan Ivanov înscrie de la distanță, după ce tocmai reintrase în joc. Tudor răspunde cu o triplă. Frații Ivanovi colaborează excelent și mai aduc două puncte în contul Bulgariei. Țibîrnă înscrie două puncte, însă oaspeții păstrează un avantaj consistent la intrarea în ultimele două minute de joc. Mirkovic întoarce mingea în afara semicercului, iar Kaloyan Ivanov transformă de la distanță. Apoi Branko Mirkovic punctează pe contraatac și duce scorul la 79-66. Țibîrnă înscrie cu panoul după blocaj ieșire cu Tudor. Mirkovic îl găsește pe Deyan Ivanov sub celălalt coș, pentru alte două puncte. Meciul se încheie cu victoria concludentă a Bulgariei.

24 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca m.sandor :

    sold out
    atmosfera incendiara si oameni iubitori de baschet, nu poti scapa nici un ac......felicitari mintilor deschise care au vrut ca meciul sa fie organizat la constanta

    cu 10 ani în urmă (01.08.2013)
    • U BT Cluj-Napoca meea:

      o sala fantastica
      Ma intrebam si eu care e fost criteriul in alegereasalii...trebuie sa vada marea pe banii statului unii...tipic, gandire de mitici

      cu 10 ani în urmă (01.08.2013)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      vizibil din telegondola
      Ce ma enervezi,mi-ai luat vorbele din gura!Totusi un 10(zece!)pentru blonda aia din tribuna pe care tot insistau baietii cu transmisia...
      Despre meci,nu cred ca e loc de multa "cerneala":am picat total fizic dupa pauza,bulgarii mult mai slabi decat ma asteptam(erau o echipa de batut),Dragusin)mai ales) si Silvasan cam incurca lumea pe la lot,Mandache singura constanta langa care vine bine din urma Tibarna si cam atat...Cu toata dezamagirea insa,suntem net peste nenorocirea de pe timpul lui Ostojic...

      cu 10 ani în urmă (01.08.2013)
    • SCM "U" Craiova Eugenb:

      Constanta
      Am inteles ca asa s-ar fi inteles federatiile, sa joace intr-un oras mare aflat pe litoral.

      cu 10 ani în urmă (01.08.2013)
    • CS Politehnica Iași un moldovean:

      sala
      Cluj, Oradea, Craiova ar fi asigurat sali pline, cu presiune pe adversar. De ce am accepta solutii de compromis de genul acesta ??

      cu 10 ani în urmă (01.08.2013)
    • U BT Cluj-Napoca meea:

      ce-i asa de greu de inteles
      ca sa mearga cei de la federatie la mare...doar nu vor plati sejurul ca tot romanul fraier
      restul...ca nu au sala si motivatie, sunt mofturi

      cu 10 ani în urmă (01.08.2013)
    Raspunde
  • ZANULFLM :

    penibil
    Mai bine dadeau reactii la cald de la meciul astrei din EL ! Fotbalul deja a luat fata cam la toate sporturile de echipa din Romania (poate handbalul feminin sa mai fie peste). Astia sunt penibili oricine i-ar antrena ! Nu inteleg de ce ne mai incriem!! Avem o victorie in ultimele 15-16 meciuri oficiale ! Daca nici bulgarii in forma in care sunt nu untem in stare sa-i batem ACASA ! Apaiiii...juniorii pe ultimele locuri la toate categoriile de varsta,astia sunt varza.Ori naturalizam ori incetam sa mai cheltuim bani ! Romanii din baschet joaca bine doar in cluburi cu usuraticele si cand o ard gangsta !

    cu 10 ani în urmă (01.08.2013) Raspunde
  • ZANULFLM :

    @sandor
    puteai sa-i pui sa joace pe un teren improvizat pe national arena ca astia tot asa greseau pasele si tot asa rau aruncau ! ba cred ca erau motivati tot adversarii ! Pe astia in galben e mai greu sa-i trezeti sa joace baschet cand valoarea lor reala e aceea de partener de antrenament a americanilor de mana 15 din campionatul nostru.

    cu 10 ani în urmă (01.08.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea corleone :

    avem echipa
    Se pare ca eu am vazut alt meci..Stim ca valoarea lotului nu este foarte ridicata, pentru asta nu trebuie sa te uiti la un meci intreg ca la final sa-ti dai seama.
    Pe de alta parte eu am vazut niste baieti care - cu putine exceptii - s-au daruit si in multe momente aratau ca o echipa, iar acest lucru nu am mai vazut de mult la echipa nationala. Fara indoiala e si meritul lui Tenter. In ceea ce priveste scorul, sincer eu ma asteptam la mai rau, de remarcat este faptul ca bulgarii nu au reusit sa se desprinda decisiv pana la final.

    cu 10 ani în urmă (01.08.2013)
    • CS Politehnica Iași un moldovean:

      perfecta dreptate
      Am vazut daruire, am vazut spirit de lupta dar si lipsa unui jucator adevarat pe pozitia 1. Nu stiu ce asteptau altii dar noi, cei apropiati de fenomen speram sa nu fim umiliti. Practic ne-au batut de la 3 puncte. Daca Silvasan era in mana, si nu il condamn absolut deloc pt. majoritatea aruncarilor, altul era rezultatul. Excelenta prestatia tinerilor Tibarna si Gutoaia. Alaturi de Mandache si Nicoara pot forma nucleul unei noi ecghipe nationale. D-nul Tenter are tot dreptul sa revendice postul de antrenor al acestei echipe prin prisma a ceea ce a realizat pana acum cu acest lot subtire.

      cu 10 ani în urmă (01.08.2013)
    Raspunde
  • SCM "U" Craiova Eugenb :

    Tenter
    Nu stiu de ce insista cu unii pana fac spume la gura si pe altii ii tine sa lustruiasca banca. Mandache a jucat foarte bine, dar daca vezi ca nu mai poate fizic, trage-l 5 minute pe banca. Nu o sa inteleg niciodata pasele cu pamantul pe metru patrat cu jucatori peste 2.10 m. La 3 puncte s-a facut diferenta, au avut mai multe reusite. Oricum e foarte ciudat sistemul de calificare, sunt 13 echipe care nu s-au calificat la Eurobasket 2013 si joaca pentru un loc iar restul intra in grupe cu cele calificate si se califica 7.

    cu 10 ani în urmă (01.08.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    nationala
    prima parte chiar mi-a placut...pacat ca nu am reusit sa mentinem scorul...o echipa buna Bulgaria... impresionant jocul celor doi Ivanovi
    am avut o problema cu Lilov, uitam pt cine joaca
    m-am obisnuit sa il vad impreuna cu Marcel si ma incurca!
    eu cred sincer ca o sala plina in Ardeal ar fii dus la alt rezultat
    conteaza publicul!
    am vazut o multime de pitipoance plictisite iesite la agatat!
    penibil !!!!!!!!!!
    echipa ceva mai buna parca, acestia sunt jucatorii care ii avem...din pacate
    cat despre cei care vor fotbal, nu vad ce fac pe acest site!

    cu 10 ani în urmă (01.08.2013) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Vladut10 :

    Caseta meciului!
    E sugestiva!....ne spune exact unde s-a pierdut meciul!....recuperari si aruncari libere!
    Demult am taxat jocul asta tamp cu zeci de GP - uri facute aiurea!...in LNMB mai merge, dar cand te duci afara si te rup aia!.....la nivel de nationala trebuie sa dai 8-9 libere/10!
    ,cati dintre jucatorii actuali ai nationalei baga 9/10 de la libere!??....poate 1-2 dar nici aia constant!

    Ce mi-a placut?

    .....spiritul de lupta din prima repriza!....de aici trebuie sa porneasca Tenter!...ala e ritmul,dar trebuie sa-l mentinem pe tot parcursul celor 40min,nu doar 20min,cum s-a intamplat azi!
    - au fost cateva patrunderi pana-n cos a lui Gutoaia (una cu slam) si Kabengele...asta-i jocul ,relatia 1 to 1....de ce nu jucam mai des asta?

    Ce nu mi-a placut?

    - pasele alea peste zona!!!...penibile...numai la juniori am mai vazut asa ceva!!!
    - n-avem shooteri .....bai nene esti liber la 3 puncte ,ai timp sa ti-o asezi,sa ti-o potrivesti ,pai pune-o nene in ate!..... n-avem ,n-am vazut;
    - abatere de 5 secunde - repunere Kabengele - la nivelul asta ......vezi arbitrul ca te numara si tu?....no comment!!!
    - nu stim sa angajam pivotul,pase in spatiul de 3 sec cu pamantul...iar se invata la juniori si asta!!!

    cu 10 ani în urmă (01.08.2013) Raspunde
  • tim :

    1 si 5
    ce cauta dragusin si tudor la lot.penibili dragusin 0000,00 iar tudor 0 in aparare 0,01 in atac,paseaza f.greu si f.tarziu,nu stie ce este tranzitia of. pt. ca nu poate alerga,dar sunt ce

    cu 10 ani în urmă (01.08.2013) Raspunde
  • tim :

    1 si 5
    cei mai buni comentatori.

    cu 10 ani în urmă (01.08.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Tomy :

    Mai bine dar tot slab
    Salutare,

    Ma bucur ca dupa o lunga pauza am vazut din nou baschet romanesc la televizor si abia astept sa vedem si mai multe transmisiuni pe care apoi sa le discutam aici.

    Despre meci sunt in asentimentul multora si spun ca echipa Romaninei arata mai bine ca in trecut, insa totusi suferim la multe capitole. Cred in primul rand lipseste un lider care sa aseze apararea si care sa dea consistenta, aici avem optiuni insa "they gotta step up" (Silvasan, Mandache). Lipseste de asemenea un PG care sa creeze faza de atac nu doar sa care mingea dincolo de mijloc. Din pacate aici nu prea sunt alternative. In afara de Tudor si Dani Popescu poate ar mai fi Calota (dar si el e mai degraba SG si e cam egoist), Fometescu (care e deja ca si retras) si o serie de tineri care nu au inca experienta necesara pentru meci de nationala la seniori. Sper ca va rasari vre-unul de undeva in urmatorii doi-trei ani caci suferim mult aici. Surpriza placuta pentru mine a fost Kabengele, care in ultimii ani nu s-a remarcat prin joc cam pe la nici o echipa pe unde a evoluat, insa se vedea pe el dorinta si daruire, ca la majoritatea alor nostri, nu chiar la toti.

    Nici eu nu am inteles de ce la Constanta?... poate o fi vrand federatia sa popularizeze baschetul intr-un oras mare, poate asa a fost intelegerea cu bulgarii din ratiuni logistice, dar nu exclud nici ipoteza Meei :). Bine macar ca se transmite la TV.

    Abia astept urmatoarele meciuri. Nu ma astept la minuni cu bulgarii, insa poate reusim o victorie cu Islanda... ar fi excelent pentru moralul baietilor.

    Succes Romania!

    cu 10 ani în urmă (01.08.2013) Raspunde
  • CS Farul Constanţa bdevil :

    Urat
    Ca si constantean mi-e rusine de mine acum. Nu stiu cum s-a vazut la TV, eu am fost la sala, dar au fost locuri libere iar lumea venita ... ce sa zic ... s-au comportat ca niste samantari pensionari care se plictiseau acasa ... Pe langa faptul ca publicul a lasat de dorit, promovarea Nationalei de Baschet masculin a SUFERIT serios, MTV cu 2 zile inainte de meci nu avea nicio stire pe site-ul lor, afisul nu exista, tot ce puteai gasi era in ziarele locale. Poate se trezeste cineva acolo, eu cred ca la Constanta exista iubitori de sport ... dar sincer nu stiu unde sunt. Urat.

    cu 10 ani în urmă (01.08.2013)
    • CS Farul Constanţa bdevil:

      Urat
      MTV am vrut sa scriu MTS.

      cu 10 ani în urmă (01.08.2013)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Agelu:

      17:30
      La ora aia turistii sunt inca la plaja . Probabil ca ora meciului a fost impusa de RDS sa nu incurce transmisiile meciurilor de fotbal.

      cu 10 ani în urmă (01.08.2013)
    • CS Farul Constanţa bdevil:

      Neah
      Sa fim seriosi, doar aia care n-au mai fost la mare de 20 de ani stau pana la 17.00 la plaja. Constanta are 250.000 - 300.000 de locuitori + toti sezonistii. Daca veneau cate 50 clujeni, 50 banateni si tot asa ... tot se umplea sala ... dar problema mare e C-ta, si nu ca e sezon estival, si la meciurile Farului d-abia isi misca lumea curul.

      cu 10 ani în urmă (01.08.2013)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Dorin :

    Suntem praf
    Ca nu jucam nimic este una, dar sa nu joci in orase cu traditie in baschet este grav.
    Nici echipa nici suporteri in sala.
    Trebuie sa multumim ptr. acest lucru federatiei si ...............

    cu 10 ani în urmă (02.08.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Dorin :

    Returul?????????
    Poate s-a jucat la Constanta sa nu cheltuie mult cei din lotul Bulgariei.
    Propun ca meciul retur sa se joace la Balcik, maxim la Albena, sa nu mergem pana la Sofia.

    cu 10 ani în urmă (02.08.2013)
    • CS Farul Constanţa bdevil:

      bdevil
      E deja stabilit, se joaca la Varna, la 150 km de C-ta, mai aproape decat Bucuresti. Dar prea putin conteaza.

      cu 10 ani în urmă (02.08.2013)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    varna
    va fii interesant de vazut cati spectatorii vor fii
    nu cunosc baschetul bulgar asa ca pt mine va fii interesant
    poate il sctura cineva pe Dragusin sa mai revina din inaltimi si sper sa prinda o zii buna echipa
    mi-a placut mult Tibarna!

    cu 10 ani în urmă (03.08.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!