Stiri Acvile

EuroBasket 2015 - Joi (01.08) demarează campania de calificare

Adrian Micinic

Adrian Micinic
01.08.2013

Campania de calificare pentru Campionatul European de baschet masculin - ediția 2015 demarează pe data de 1 august. FIBA Europe a operat o modificare față de precedenta campanie de calificare, pentru Eurobasket 2013, a cărei turneu final va avea loc în Slovenia, între 4 și 22 septembrie.

Mai exact, echipele naționale care nu s-au calificat la turneul final din acest an, vor juca în prima parte a calificărilor pentru turneul final din anul 2015. Este vorba despre 13 echipe. Acestea se luptă pentru un singur loc ce asigură calificarea încă din acest an. Cu alte cuvinte, o echipă națională își va asigura locul la EuroBasket 2015 încă din această vară. În schimb, celelalte 12 echipe se vor înscrie în partea a doua a calificărilor, la care se vor adăuga echipele care joacă la ediția 2013 a Campionatului European și vor încheia de la locul 7 în jos.

Revenind, cele 13 echipe naționale au fost repartizate în patru grupe preliminare. Componența acestora este următoartea:

- Grupa A - România, Bulgaria, Islanda
- Grupa B - Olanda, Estonia, Portugalia
- Grupa C - Elveția, Austria, Luxemburg, Danemarca
- Grupa D - Belarus, Ungaria, Slovacia

Programul primei runde:

Notă
Orele sunt locale

Câștigătoarea fiecărei grupe avansează în semifinale. Acestea se vor disputa în dublă manșă, similar finalei. Câștigătoarea ultimului act se califică la EUroBasket 2015, eveniment ce va fi găzduit de Ucraina.

Faza grupelor se desfășoară între 1 și 16 august, semifinalele au loc pe 22 și 25 august, iar finala se desfășoară pe 29 august și 1 septembrie.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!