Stiri Acvile

EuroBasket 2015 - România depășită și de Islanda

Adrian Micinic

Adrian Micinic
07.08.2013

64-72
0-2 Constanța, 7 august
Digisport, ora 18:00
1-1

Islanda a învins România, la Constanța, într-un meci contând pentru prima parte a preliminariilor pentru EuroBasket 2013. Rezultatul final a fost de 72-62. Compatrioții noștri au fost dominați pe tot parcursul meciului, având un singur avantaj în cele 40 minute de joc.

Primii cinci
România - Tudor, Mandache, Guțoaia, Nicoară, Drăgușin
Islanda - Palsson, Stefansson, Baeringsson, Ermolinskij, Sigurdson

Primul coș al partidei poartă semnătura lui Nicoară. Replica vine de la Palsson, autor al unui coș din spatele semicercului. Tircolorii bagă mingea sub coș, însă Drăgușin păcătuiește la recepție. Insularii realizează un parțial de 8-0 la capătul căruia Marcel Țenter cere timp de odihnă. După reluare același lucru se repetă, angajamentul la Drăgușin fiind imprecis, oaspeții au interceptat și au înscris alte două puncte. Tudor forțează din afara semicercului, însă fără succes. Scorul devine 13-2 în al 4-lea minute de joc, după a 3-a reușită din spatele semicercului. Oaspeții transformă și de la linia de pedeapsă după a doua greșeală personală a lui Drăgușin. Țenter îi trimite în teren pe Silvășan și Țibîrnă, însă scorul devine 16-2. Căpușan oprește parțialul de 0-16. Vizitatorii punctează nestingherit pe tranziție. Țenter schimbă întreaga garnitură de start, însă Ștefan ratează pe finalizare și apoi pasează direct la adversar. Uriașul Nathanaelsson este găsit în trei secunde și acesta finalizează în forță. Țibîrnă înscrie de la semidistanță. El îl găsește pe Căpușan sub coș pentru ale două puncte, iar Mandache izbutește un coș cu fault dar irosește libera suplimentară și scorul după zece minute de joc era 10-25.

Mandache înscrie din spatele semicercului împotriva unei defensive mobile și foarte agresive. Guțoaia transformă de la semidistanță și scorul devine 15-25, moment în care oaspeții au cerut timp de odihnă. Guțoaia și Silvășan marchează pentru două puncte. Oaspeții punctează după aproape trei minute de secetă, dar Guțoaia înscrie și de la distanță. Nicoară împarte patru libere și scorul devine 26-31. Stefansson înscrie un coș de trei puncte la expirarea timpului de atac și îl forțează pe Țenter să ceară al doilea timp de odihnă în prima repriză. După reluarea jocului Tudor pasează în brațele adversarului, dar oaspeții nu marchează. Nicoară comite abatere de pași. Tudor îl găsește pe Nicoară cu o pasă pe la spate însă repriza se termină cu scorul de 28-38.

Tricolorii marchează primul coș din acțiune al reprizei a doua, prin Silvășan. Oaspeții împart două libere prin Palsson, iar compatrioții noștri marchează prin Nicoară și Silvășan, astfel încțt scorul devine 35-39 în minutul 32 al partidei. Vizitatorii transformă de la linia de pedeapsă, însă Mandache îl servește perfect pe Nicoară pentur două puncte. Apoi oaspeții marchează primul coș din acțiune în repriza a doua după aproape patru minute. Mandache comite fault ofensiv și irosește șansa de a apropia naționala României la o posesie. Islanda cere timp de odihnă. România joacă fără pivot, cu Silvășan și Nicoară la interior. Tricolorii nu reușesc să surprindă cu această formulă, iar Țenter întrerupe jocul cu un timeout. După reluare Țibîrnă revine pe parchet. Guțoaia împarte liberele, dar islandezii ratează de două ori. Guțoaia înscrie pe contraatac evitând capacul după ce adversarul a ratat o acțiune similară. Baeringsson înscrie din spatele semicercului și scorul devine 42-50, când Țenter cere timp de odihnă. Silvășan rămâne din nou în urmă, adversarul marcând de la distanță. Mandache ratează și la intrarea în sfertul decisiv scorul era de 45-56.

România începe sfertul decisiv fără pivot, cu Tudor, Mandache, Guțoaia, Căpușan și Silvășan. Tricolorii marchează primele patru puncte, însă Nathanaelsson înscrie prin slam dunk. România joacă cu formula scundă în pofida faptului că adversarul joacă cu un pivot de 2.18 metri. În plus, ritmul de joc nu a crescut și chiar oaspeții sunt cei care punctează în tranziție. Tudor este retras pe bancă și îl trimite în teren pe Ștefan, trimițându-l pe Mandache pe poziția 1. De asemenea, reintră Drăgușin. Guțoaia aduce trei puncte, iar Căpușan este servit ideal de către Drăgușin pentru a duce scorul la 54-60 cu șase minute înainte de final. Sigurdarson înscrie de la mare distanță, pentru ca apoi Drăgușin să comită abatere de pași și pe urmă să fie sancționat cu fault ofensiv. Ermolinskij transformă de la mare distanță și duce diferența la 12 lungimi. Drăgușin face încă un fault ofensiv, fiind schimbat și România joacă din nou fără poziția 5. Ștefan înscrie din afara semicercului. Tricolorii controlează recuperările în pofida unui meci dificil pentru toți pivoții echipei naționale, Totuși, meciul este câștigat de Islanda cu scorul de 72-64.

Statistica României:

14 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea corleone :

    probleme pg
    Cred ca ar trebui sa ne gandim foarte serios la naturalizarea unui pg asa cum au procedat multe alte echipe din estul europei.

    cu 10 ani în urmă (07.08.2013)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      pg
      Tinand cont de situatia acestui post la nivelul tuturor reprezentativelor pana la U17 propunerea ta este mai mult decat pertinenta,a mai fost facuta,dar cine sa aiba urechi sa o auda...

      cu 10 ani în urmă (08.08.2013)
    Raspunde
  • craiova :

    1 si 5
    ce cauta tudor si dragusin in echipa 0 in atac 0 in aparare singurele momente bune au fost cand a fost trecut mandache pe 1 si am intrat si noi in joc dar.....reintra tudor si ....apoi pe final intra si dragusin sa faca ....faulturi in atac........degeaba se chinuie gutoaia, mandache,nicoara,chiar si Stefan....cand tudor si dragusin srica tot,tot,plus ca silva gafaie,capusan rateaza tot....in 2-3jucatori nu se poate juca

    cu 10 ani în urmă (07.08.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea suporter oradean :

    frb-ce zice?
    cred ca ar trebui sa ne creem valori si sa le respectam,avem talente,dar nu are cine sa le educe si sa le promoveze,ar trebui sa cultivam si sa apreciem valorile autohtone,si sa nu mai visam doar la importuri.Importurile duse la extrem au distrus economia romaneasca, industia,agricultura si acum si sportul.... pacat.

    cu 10 ani în urmă (07.08.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme :

    catastrofa
    singurul lucru la care se pricep jucatorii romani e sa se vaicareasca si sa ceara salarii mari. Intre ei si jucatorii straini de la noi in tara e diferenta de la cer la pamint cu toate ca strainii de la noi nu sint nici ei de o valoare extraordinara Din pacate FRB -ul nu pune baza pe copii si juniori,selectiile la loturile de juniori se fac pe pile , iar numirea lui Tenter antrenor a fost o mascarada marca FRB RUSINE!!!

    cu 10 ani în urmă (07.08.2013) Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    FRB
    Baschetul romanesc este putred, de la radacina- juniori si pana la cel mai inalt nivel-echipa nationala de seniori. Indolenta, lene, spirit de lupta -ioc in schimb suntem buni la smechereala, jucatorul roman este depasit pe relatia unu la unu si arsenalul preferat este " deposedarea puturosului " -au fost peste 10 tentative. Comentam arbitrajul, vociferam, dar dupa 20 de ani de baschet nu stim sa angajam un pivot de 2,21 in fata un aparator de 1,97, ne iese doar pasa pe la spate. Ne este frica sa spargem o aparare agresiva, ne este frica de contactul tare cu adversarul. Suntem o natie care nu are calitatile native pt. practicarea acestui sport, asta este adevarul

    cu 10 ani în urmă (07.08.2013)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      observatii
      Ca de obicei,juste afirmatiile dumneavoastra,exceptand ultima fraza,unde dati-mi voie sa am o parere antagonica.Sigur,nu am sa incerc o demonstratie in sensul clasic,fiindca obiectiv si realist vorbind nu suntem o forta de traditie in domeniu,dar va intreb aplicat la cazul de fata:ce aptitudini teribile ati descoperit la islandezi?dar la finlandezi,elvetieni sau luxemburghezi(care recent la nivelul juniorilor ne-au "executat" sec)?Si as putea sa extrapolez la nivelul intregului sport,fara teama de a gresi fundamental.Problema de substanta consta in faptul ca la aceste natii,aia putinii care se indreapta catre performanta o fac cu toata seriozitatea siimplicarea,pana la nivelul maxim pe care-l pot obtine prin antrenarea calitatilor lor native,pe cand la noi,pe un fond uman indiscutabil mai inzestrat "antrenam" doar indolenta,aroganta si smecheria.Ca atare,ca sa indraznim sa visam sa ne intoarcem in elita sportiva,nu avem decat O SINGURA solutie:restructurea din temelii a sistemului,constructia de la zero!

      cu 10 ani în urmă (08.08.2013)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Agelu :

    Parere
    E prea grea grupa asta cu Islanda si Bulgaria. Mai bine ne cerem cu Malta, Insulele Faeroe si Groelanda. Sper sa putem ocoli Luxemburgul.
    On topic : din pacate asta e nationala noastra . Indiferent ca ne place sau nu in urmatorii 5 ani tot asa rezultate vom avea.

    cu 10 ani în urmă (07.08.2013) Raspunde
  • craiova :

    regula 6
    cum sa joace romanii cand numai noi din toata Europa le inchidem usa, cred ca frb-ul ar vrea 10 straini ah taxele,banisorii lor,de aceea avem acum doar 2-3 jucatori care indifferent de regula frb joaca in echipele lor dar echipa sau echipe nationale nu putem avea.....pt.TME.strainii nu au salarii? cam mari pt. un titlu national sau un loc 7,3 ,8.....romanii au cat merita desi concurenta nu e cinstita.....de ce in rusia,turcia,israel,ungaria,italia numarul strainilor e de 3 maxim 4,numai NOI suntem contra vantului

    cu 10 ani în urmă (07.08.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe antrenor 2006 :

    pozitivism
    Rezultatul nu este unul pe masura asteptarilor,asta este clar. Insa trebuie sa fim sinceri si cu noi insine. Cum am pus umarul sa ii sprijinim? Sincer...de 3-4 ani aud ca jucatorii romani sunt slabi,ca nu isi merita salariile, ca FRB a impus regula si ei au profitat... Cu toate astea ma intreb ce am facut noi,cei din afara FRB pentru ei....? Eu consider ca romanii au mari sanse de viitor,insa totul pleaca de la club...de la antrenor...apoi ajung pe mana FRB la lotul national. De aici si FRB se descurca in masura a ceea ce are in mana (jucatori si antrenori). Cand la club sunt promovati unul sau doi jucatori...cand in ultimii ani antrenorii straini au preferat sa joace mai mult cu strainii sau pe romani in teren i-au marginalizat...vezi Capusan la Mures...Cum sa aiba sportivul roman dorinta si atitudine in joc la lotul national? Este foarte greu pentru o natie cu o mentalitate slaba, crescuta pe un fond de negativism si nemultumire,pornind de la minibaschet si ajungand la seniori. Baietii au jucat slab,adevarul asta este. Insa eu consider ca un Capusan poate mult mai mult...un Dragusin...si asa mai departe. O prezenta placuta in meci pentru mine a fost Stefan si chiar il felicit. Insa e greu cand ai la lotul national 1 cu dorinta, 1 plictisit, 1 impins de la spate de 2 -3 ani, 1 care este prea nervos, 1 prea plin de sine, 1 prea putin folosit si mai ales 1 antrenor ce nu este obisnuit cu 12 romani pe banca sau 5 in teren, fiindca nu e asa la Liga Nationala.
    Asa ca eu imi mentin parerea...ce facem noi pentru acesti sportivi si antrenori,daca tot FRB nu face nimic?

    cu 10 ani în urmă (07.08.2013)
    • CS Politehnica Iași un moldovean:

      sistem
      Dupa stil pareti a fi d-nul Sandulache un fost/ viitor antrenor in baschetul romanesc. Ce parere aveti de ADITZA, acest bunic al baschetului romanesc, PG cu un stil care imi aminteste de anii 80. Si d-voastra il apreciati la fel ca si d-nul Lecca comentatorul Digi ?

      cu 10 ani în urmă (08.08.2013)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe geok :

    Mami
    Unde e fisu lu masa. Tocala a ramas baiatu repetent?

    cu 10 ani în urmă (07.08.2013) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Gabitzu01 :

    ???
    unde sunt Burlacu, Dumitru, Sjziarto ? pai daca vrem sa intinerim echipa ce cauta Silvasan in echipa? azi a fost zero, ori jucam numai cu tineri ori aducem tinerii langa un Burlacu & comp. pai, chemam doar batranii care ne convin, iar pe cei valorosi ii lasam acasa???

    cu 10 ani în urmă (07.08.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    ?
    asta cu jucatorii de la asesoft am vrut sa intreb si eu?sa ii vedem la treaba si pe ei
    dar , poate am pierdut eu ceva si deja se discutase!
    nu stiu cum se face echipa!

    cu 10 ani în urmă (08.08.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!