Stiri Acvile

EuroBasket 2015 - România înaintea ultimului meci

Adrian Micinic

Adrian Micinic
15.08.2013

 

Echipa națională de baschet masculin a României susține ultimul meci din cadrul primei părți a campaniei de calificare la EuroBasket 2015. Tricolorii întâlnesc Islanda, în deplasare. Jocul nu are o miză deosebită în condițiile în care Bulgaria a fost declarată deja câștigătoare a grupei.

În pofida acestui aspect se anunță un meci interesant, între două echipe diferite ca stil de joc. Insularii agreează un stil de joc alert, cu multe acțiuni purtate în tranziție. De altfel și alcătuirea în care joacă în general este una atipică, cu talie apropiată între jucătorii de pozițiile 1-2 și cei de interior. În schimb, România, încearcă să joace un baschet pe jumătate de teren, cu acțiuni colective și în care să fie puse în valoare calitățile principale: talia și prezența la interior. Din păcate acest lucru nu s-a concretizat de fiecare dată în această vară.

Gruparea islandeză e capabilă să puncteze cu generozitate de la distanță, iar în actuala formulă dispune de doi jucători care evoluează la nivelul primului eșalon din Spania. Astfel, putem afirma fără riscul de a greși că pe anumite situații valoarea individuală este de partea Islandei.

În schimb, România a beneficiat în această campanie de prestații constant bune din partea lui Andrei Mandache. Din păcare niciun alt jucător nu a reușit să repete sau să lege evoluții constant bune. Pe de altă parte, la acest meci, similar celui din Bulgaria, tricolorii ar putea fi lipsiți de mai multe piese și în același timp să nu aibă parte de cea mai bună formă sportivă pentru alți jucători.

Compatrioții noștri par avantajați la recuperare precum și la precizia aruncărilor din apropierea coșului. În schimb, Islanda aruncă extraordinar de la distanță și o face foarte mult. De asemenea, insularii au un număr mult mai bun de posesii pierdute în această campanie.

Partida tur, desfășurată la Constanța pe data de 7 august, s-a încheiat cu victoria Islandei, scor 72-64. Scorul general al duelurilor directe în istoria Campionatului European este favorabil islandezilor cu 4-1.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!