Stiri Acvile

EuroBasket 2015 - România întâlnește Bulgaria, în prima deplasare

Adrian Micinic

Adrian Micinic
09.08.2013

Bulgaria primește vizita României într-un meci contând pentru campania de calificare la Eurobasket 2015. Meciul va avea loc sâmbătă (10.08), la Varna. În partida tur, desfășurată pe 1 august, bulgarii s-au impus cu scorul de 84-68.

Amfitrionii pornesc cu prima șansă având toate atuurile. Avantajul terenului propriu vine să completeze imaginea în condițiile în care valoarea individuală și moralul, alături de jocul dezvoltat respectiv rezultatele consemnate până la această oră în această campanie favorizează naționala Bulgariei. În plus, elevii lui Konstantin Papazov sunt aproape de a câștiga grupa. Chiar dacă o victorie în fața României nu va rezolva ecuația în proporție de 100%, Bulgaria își propune victoria pentru a confirma jocul de până acum, dar și pentru a mulțumi publicul care este așteptat în număr mare la Varna.

România nu mai are șanse reale de calificare. Totuși, Marcel Țenter și-ar dori să folosească ultimele două jocuri pentru a testa potențialul jucătorilor și totodată să încerce să le ofere mai multă încredere după un nou sezon în care o bună parte dintre ei nu au avut un rol foarte important la echipa de club. În aceste condiții întreaga muncă a echipei naționale a fost înregunată, totul pornind de la psihic, care însă este completat perfect de lipsa unui exercițiu adecvat. Sunt foarte mulți jucători în această echipă a României care joacă mai mult la națională decât la club chiar și în condițiile în care Țenter a folosit în ambele partide o rotație adâncă ce a cuprins 11 oameni de fiecare dată.

În primul meci, deși înscris pe foaia oficială, Vasile Ștefan nu a fost trimis în teren. Același lucru s-a întțmplat cu Brice Kabengele în al doilea joc.

În partida din urmă cu nouă zile, tricolorii au avut dificultăți în principal cu sistemul de joc al Bulgariei. Elevii lui Papazov au găsit soluții de a anula dezavantajul taliei și au punctat cu generozitate din toate zonele terenului. Lipsa unui pivot înalt a fost compensată de gemenii Ivanov, care au profitat de lipsa de mobilitate a jucătorilor români de pe poziția 5. Aici un aspect important a constat și în valoarea individuală a celor doi Ivanov. În plus, Bulgaria a avut un control mult mai bun la minge, sarcinile conducătorului de joc fiind îndeplinite fără cusur de către Branko Mirkovic.

Partida se joacă cu începere de la ora 19:10.

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Agelu :

    TV
    In afara de bulgari ,partida o mai transmite cineva ?

    cu 10 ani în urmă (10.08.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!