Stiri Acvile

EuroBasket 2015 – România mai are șanse matematice de calificare

Adrian Micinic

Adrian Micinic
12.08.2013

 

Echipa națională de baschet masculin a României a obținut prima victorie în campania de calificare la EuroBasket 2015. Tricolorii au învins la Varna, scor 77-74.

În urma acestui rezultat, reprezentativa României păstrează șanse minime de calificare în faza următore a campaniei din acest an. Totuși, victoria asigură României șanse matematice de calificare în semifinale. Iată scenariul prin care tricolorii pot să mai câștige această grupă:

Islanda trebuie în mod obligatoriu să învingă Bulgaria pe 13 august. Un astfel de rezultat trebuie dublat, în mod obligatoriu de o victorie a României în Islanda. Dacă acest lucru se întâmplă toate cele trei vor avea 2-2 la general.

Calculul nu se oprește aici, pentru că la o situație de acest gen se va ajunge la următoriul criteriu de departajare și anume coșaverajul consemnat între cele trei.

Practic Islanda trebuie să învingă la o diferență consistentă în meciul cu Bulgaria, iar acest lucru trebuie dublat neapărat de România cu o victorie la scor în Islanda. Iată un exemplu prin care România câștigă grupa și implicit sde califică:

Islanda învinge Bulgaria la o diferență de 21 puncte. În acest caz, România trebuie să câștige cu cel puțin 43 de puncte în Islanda. Calculul poate continua: dacă Islanda învinge Bulgaria la 30 de puncte, atunci tricolorii trebuie să se impună la 34 de puncte în Islanda.

Rămâne de văzut ce va fi pe 13 august, când se duelează Islanda și Bulgaria. Dacă bulgarii înving, jocul din ultima rundă este doar de palmares. Dar, dacă Islanda învinge, atunci se pot face calcule. Oricum, România are șanse minime de calificare pentru că are nevoie de o victorie la diferență astronomică pentru a se califica.

 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!