Stiri Acvile

EuroBasket 2015 - România primește vizita Islandei

Adrian Micinic

Adrian Micinic
06.08.2013

Preliminarii
EuroBasket 2015
1-0 Constanța, 7 august
Digisport, ora 18:00
0-1

Echipa națională de baschet masculin a României primește vizita formației similare a Islandei în campania de calificare la Eurobasket 2015. Meciul are loc la Constanța, în cursul zilei de miercuri (07.08), cu începere de la ora 18:00. Partida este transmisă în direct la DigiSport.

Ambele au început cu stângul, fiind depășite la diferențe de 16, respectiv 29 puncte, de Bulgaria. Tricolorii au cedat pe 1 august, la Constanța, în vreme ce insularii au fost depășiți la Varna.

Dacă tricolorii au cedat în debutul reprizei a doua, după o primă jumătate în care au reușit să joace în termenii impuși de adversar, conducând la un moment dat pe tabela de marcaj, islandezii au cedat devreme. Ei s-au aflat la egalitate cu Bulgaria la 10, însă primul act s-a terminat cu 23-13, Bulgaria câștigând fiecare secvență de joc până la capătul întâlnirii.

De notat că Islanda a fost spulberată la recuperare (56-22!) în partida din Bulgaria. Oaspeții de miercuri au folosit o rotație scurtă, de opt oameni. Nici România nu a strălucit la capitolul recuperărilor în partida anterioară însă are un avantaj pe hârtie înaintea partidei cu Islanda.

Partida dintre România și Islanda, programată pentru 7 august, ar fi trebuit inițial să se desfășoare în Islanda, însă un acord între federații a făcut ca meciul să aibă loc în țara noastră, astfel încât insularii au legat deplasările către Bulgaria și România. Acesta va fi ultimul meci al României pe teren propriu în Grupa A.

Învinsa acestui meci va avea reduse șansele de calificare la minim.

Foto: Lucian Călinescu 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!