Stiri Acvile

EuroBasket 2015 - Start în campania de calificare. Primul oponent: Bulgaria

Adrian Micinic

Adrian Micinic
31.07.2013

Preliminarii
EuroBasket 2015
0-0 1 august, Constanța
DigiSport 3, ora 17:45
0-0

România primește vizita Bulgariei în partida de deschidere a campaniei de calificare la ediția 2015 a Campionatului European de baschet masculin. Partida are loc la Constanța, în cursul zilei de joi (01.08), cu începere de la ora 18:00.

1 august 2013. Nu este o dată oarecare. Este începutul unei noi ere pentru echipa națională. Marcel Țenter va debuta în mod oficial ca antrenor principal al echipei reprezentative. De asemenea, este startul unei noi campanii pentru România. Una în care compatrioții noștri vor avea două șanse de calificare. Prima se derulează în luna august a acestul an.

Bulgaria are prima șansă în partida ce va avea loc la Constanța. Deși este lipsită de Hristo Nikolov, vecina de la Sud are suficiente valori și formează un grup mai bine sudat decât cel al României. Este vorba în principal despre Dejan și Kaloyan Ivanov, naturalizatul Branko Mirkovic, dar și Martin Durchev.

Nu trebuie omis nici faptul că în lotul echipei pregătite de către Konstantin Papazov se află Ivan Lilov. Adică un jucător care a evoluat în ultimele cinci luni ale sezonului 2012/13 sub comanda lui Marcel Țenter și alături de Andrei Mandache, Adrian Guțoaia, respectiv Titus Nicoară. În plus, toți componenții lotului național al României sunt cunoscuți lui Lilov, astfel încât acesta a avut posibilitatea de a transmite informații importante staff-ului tehnic al Bulgariei.

Pe de altă parte, România are două atu-uri de care trebuie să ținem cont. În primul rând, tricolorii au patru jucători foarte înalți și alți câțiva jucători foarte potenți la recuperare. În directă legătură cu acest aspect, Marcel Țenter este cunoscut ca fiind un antrenor ce știe să folosească avantajele taliei și fizicului pe care le are în echipa sa. Iar România dispune de un avantaj evident din acest punct de vedere în fața Bulgariei. La prima vedere vorbim doar despre număr. România are patru pivoți clasici, plus Nicoară. De cealaltă parte, Bulgaria are doar doi jucători de poziția 5, dar și câțiva jucători de poziția 4. Totuși, compatrioții noștri au un avantaj evident la capitolul talie.

În al doilea rând, Marcel Țenter este acel antrenor care iubește, ca să nu spunem trăiește, pentru jocurile internaționale. Omul găsește motivație suplimentară în ideea de a se lupta cu reprezentanți ai altor școli de baschet. Lucru pe care de altfel l-a și demonstrat în sezonul 2012/13 la nivel de club.

Ar trebui să fie o partidă atractivă. Valoric se pare că Bulgaria dispune de un oarecare avantaj, însă tricolorii pot compensa cu un joc inteligent și în același timp prin determinare. Având în vedere că vorbim despre o grupă în trei echipe (din care mai face parte Islanda) din care mai departe se califică doar prima, orice meci poate fi decisiv. Contează foarte mult și diferența de scor.

Componența celor două loturi:

Bulgaria
- fundași - Chavdar Kostov, Ivan Lilov, Pavel Ivanov, Bozhidar Avramov, Asen Velikov, Branko Mirkovic.
- extreme - Dejan Ivanov, Kaloyan Ivanov, Veselin Veselinov, Aleksandar Georgiev, Martin Durchev, Hristo Zahariev.
- pivoți - Nikolay Varbanov, Konstandin Marshavelski.

România
- poziția 1 - Dani Popescu, Adrian Tudor
- poziția 2 - Andrei Mandache, Vasile Ștefan
- poziția 3 - Adrian Guțoaia, Brice Kabengele
- poziția 4 - Mihai Silvășan, Titus Nicoară, Andrei Căpușan
- poziția 5 - Ionuț Drăgușin, Bogdan Țibîrnă, Cătălin Baciu, Laszlo Lazar

1 comentariu la aceasta stire:
  • CS Municipal Mediaș bbfreak :

    sperantza moare ultima
    Cred ca la capitolul fundasi sunt peste noi. Mandache va putea sa joace unu la unu cu Lilov, insa daca bulgarul e in zi buna, de la 3 pct ne toaca marunt.
    Cat despre oamenii ianlti, sunt intradevar inalti si cam atat. In meciul din Portugalia Baciu a jucat rezonabil, insa pe langa aclitatile de om inalt si jocul de pivot clasic, nu prea mai stiu altceva, ori oamenii inalti din ziua de astazi au un grad mai ridicat de polivalenta . O mentiune: Lazar este power forward, si are putine minute jucate asa incat nu stiu daca ar trebuii sa conteze prea mult la numaratoare.
    Silvasan daca are o zi buna ne scoate la mal, daca ara o zi slaba ne igroapa cu TO.
    Nu pot uita meciul lui Mitza Paul facut in Cupa, si cred ca daca era in lot ar fi ajutat atat pe pozitiile 1,2 si chiar 3

    cu 10 ani în urmă (31.07.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!