Stiri Acvile

EuroBasket 2015 - Victorie în Bulgaria. Primul succes pentru Marcel Țenter

Adrian Micinic

Adrian Micinic
10.08.2013

 

Echipa națională de baschet masculin a României a câștigat meciul cu Bulgaria din campania de calificare la EuroBasket 2015. Partide de la Varna s-a încheiat cu scorul de 77-74. Pe sferturi: 19-20, 5-24, 27-16 și 23-17.

Primii cinci
Bulgaria - Mirkovic, Lilov, Kostov, K.Ivanov, Varbanov
România - Tudor, Mandache, Guțoaia, Silvășan, Nicoară

România a început partida în formulă scundă, cu cei trei pivoți - Drăgușin, Baciu și Țibîrnă - pe bancă. Lilov înscrie primul coș, marcând și libera suplimentară. Urmează replica de la Silvășan, însă Mirkovic păstrează echipa gazdă în avantaj. Lilov comite greșeală antisportivă, iar Mandache înscrie de la linia de pedeapsă. Guțoaia egalează la 8, însă Mirlovich iese din nou la rampă cu o aruncare de la distanță. Silvășan înscrie următoarele 12 puncte ale României, care preia conducerea și termină primul act în avantaj în pofida reușitei lui Avramov. La capătul primelor zece minute de joc scorul era de 20-19 în favoarea României.

Căpușan transformă din acțiune, iar Țibîrnă transformă o pereche de libere și punctează din acțiune în debutul sfertului al 2-lea. Konstantin Papazov cere timp de odihnă în minutul 13, la scorul de 26-19. Dupăp reluare Kapolyan Ivanov sparge gheața, dar Kabengele înscrie din serviciul lui Tudor. Cel din urmă îl lansează pe contraatac și pe Silvășan, avantajul tricolorilor urcând la nouă lungimi. Urmează cinci puncte înscrise de Mandache, acesta completând un parțial de 15-2 consemnat în primele cinci minute ale secvenței a doua. Kaloyan Ivanov înscrie din acțiune, însă Tudor luminează jocul tricolorilor și îl găsește pe Țibîrnă pentru un slam dunk. Mandache înscrie de la distanță, iar Guțoaia pe pătrundere pentru a mări diferența la 20 de puncte. Astfel, la pauză România conduce Bulgaria cu 44-24.

De notat că în prima repriză, Marcel Țenter nu i-a folosit deloc pe Ionuț Drăgușin și Cătălin Baciu.

Mandache aduce primele puncte ale reprizei a doua. Tot el înscrie din spatele semicercului, dar Lilov aduce cinci puncte pentru gazde, iar Veselinov strânge la 36-50 în minutul 25 al partidei. Urmează un nou coș de trei puncte pentru Mandache, însă Lilov răspunde cu două reușite din interiorul semicercului. Urmează mai bine de un minut de secetă pe tabela de marcaj, însă Kabengele punctează din serviciul lui Mandache. Același Lilov aduce răspunsul, o triplă din pasa lui Mirkovic. Georgiev reușește un coș de sus, însă Țibîrnă răspunde. Gazdele marchează șase puncte prin Mirkovic, iar Nicoară aduce ultimul coș al României. Sfertul al 3-lea se încheie cu scorul de 60-51 în favoarea României.

Gazdele marchează primul coș, însă Silvășan întrerupe o perioadă de mai bine de zece minute în care nu a punctat. Silvășan comite a 4-a greșeală personală și este schimbat cu Nicoară. Între timp Lilov ajunge la linia de pedeapsă, iar Mirkovic punctează pe contraatac pentru a strânge la cinci puncte cu șase minute înainte de final. Mandache finalizează pe pătrundere din serviciul lui Tudor, având 100% la aruncări în condițiile unui total de 20 puncte, dar Mirkovic are răspuns. Kaloyan Ivanov împarte două libere, dar înscrie din acțiune și strânge la 62-64, cu cinci minute înainte de final. Tricolorii se văd egalați după ce au condus cu 21 puncte în debutul reprizei a doua. Mandache înscrie din nou de la distanță, însă Kostov și respectiv Nicoară marchează pentru două puncte fiecare. Mirkovic înscrie din afara semicercului, însă Silvășan răspunde din pasa lui Tudor. Nicoară punctează pe contraatac. Mirkovic ămparte liberele, dar Tudor pierde posesia mingii pentru a 5-a oară în această seară. Totuși, Nicoară înscrie din nou și România se desprinde la șase puncte la intrarea în ultimul minut de joc. După timeout, Mirkovic marchează de la distanță. Guțoaia și Mandache ratează, dar și Kostov este imprecis la linia de pedeapsă. Guțoaia înscrie o liberă, iar tricolorii termină partida cu Silvășan, Căpușan și Tudor descalificați. Meciul se încheie cu scorul de 77-74 în favoarea României.

5 comentarii la aceasta stire:
  • CS Farul Constanţa bdevil :

    frumos
    Felicitari baietilor. Cine spunea ca publicul a contat foarte mult in jocul rezultatelor, s-a inselat. Fara public la bulgari, si am reusit o victorie. Felicitari baietilor.

    cu 10 ani în urmă (10.08.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea corleone :

    Bravo!
    Am vazut meciul pe stream, baietii au jucat excelent in special in prima repriza. Se pare ca pentru acest meci Tenter a gasit fourmula ideala - fara Dragusin de data asta. Victoria este cu atat mai valoroasa cu cat - din nou - am avut un dezavantaj major pe pozitia 1.

    cu 10 ani în urmă (10.08.2013) Raspunde
  • CS Municipal Mediaș bbfreak :

    bravo !
    O fi asta licuriciul de la capatul tunelului?

    cu 10 ani în urmă (10.08.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Agelu :

    Cale lunga
    E cala elunga pana acolo.
    Si desi am jucat doar cu Tibarna pe 5 ( jumatate din timpul de joc) am avut mai multe recuperari decat bulgarii. Au fost mai eficienti Capusan , Silvasan si Gutoaia decat o pereche clasica 4+5.
    Mi s-a parut doar mie ca la sfarsitul sf. 3 au cam tras arbitrii cu gazdele ? Noi nici nu mai puteam arunca la cos ca orice atingere era fault in atac .

    cu 10 ani în urmă (10.08.2013) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Vladut10 :

    ......
    O surpriza foarte frumoasa facuta de baieti!
    Felicitari!

    cu 10 ani în urmă (12.08.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!