Stiri Acvile

Faith Ehi Etute a avut un monster-game în disputa cu România de la Campionatul European U18 - Divizia B

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
02.07.2023

Faith Ehi Etute a avut un monster-game în disputa cu România de la Campionatul European U18 - Divizia B

România a pierdut și cel de-al doilea meci la Campionatul European U18 de Baschet Feminin, Divizia B. Tinerele Acvile au cedat cu 92-82 în fața Luxemburgului, la capătul unui meci ce a avut nevoie de prelungiri. Naționala noastră a risipit un avantaj de 16 puncte.

Reprezentativa Luxemburgului a fost condusă de o prestație monumentală a lui Faith Ehi Etute. Jucătoarea de poziția cinci a totalizat 40 de puncte, 33 de recuperări, 6 pase decisive și 8 intercepții, având un indice al eficienței de +63.

Faith a pierdut și șapte mingi de-a lungul partidei. Ea a reușit să transforme 11/22 aruncări din acțiune, toate venind din interiorul arcului de cerc. De asemenea, aceasta a avut și 18 libere înscrise din 24 de încercări.

În primul meci al competiției, Ehi Etute a încheiat cu +37 la eficiență, după ce a adunat 26 de puncte, 19 recuperări, 3 pase decisive, 7 intercepții și 2 capace în succesul cu scorul de 63-62 în fața Greciei.

Faith evoluează în țara natală, la T71 Dudelange. Ea a reușit să impresioneze în acest sezon de Eurocup, unde în șase meciuri jucate a avut medii de 11.3 puncte și 10 recuperări pe meci. Ea a jucat cinci meciuri și în tricoul reprezentativei de senioare a Luxemburgului, în calificările pentru EuroBasket 2023, unde a avut 13.4 puncte și 8.2 recuperări în medie.

Miercuri, 5 iulie, România și Luxemburg își vor disputa ultimele jocuri din Grupa C a Campionatului European U18 – Divizia B. Tricolorele dau piept cu Grecia de la ora 20:30, în timp ce Luxemburg întâlnește Austria de la ora 13:00. Toate partidele pot fi urmărite pe canalul de YouTube FIBA – The Basketball Channel.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!