Stiri Acvile

Fază suspectă de trei secunde la finalul confruntării dintre România și Slovacia

Fază suspectă de trei secunde la finalul confruntării dintre România și Slovacia

„Acvilele” au ratat șansa unei calificări în semifinalele Europeanului U18 Feminin - Divizia B, meciul de vineri (05.08) cu Slovacia terminându-se cu un eșec dramatic, 55-56. O fază pe final a fost însă scoasă în evidență, după acea acțiune slovacele ajungând la linia de fault.

La scorul 55-55, cu 16.8 secunde rămase din sfertul patru, Slovacia a putut repune mingea în joc și avea oportunitatea să termine cu un atac fără să fie presată de cele 24 de secunde. Hana Jakubcekova, jucătoarea cu numărul 15, s-a poziționat în paint, unde a rămas până în momentul în care a încasat un fault din partea Ioanei Toma, cu 2 secunde rămase din atac.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baschet.ro (@baschet.ro)

Faza a dus ulterior la două aruncări libere, ambele echipe fiind în penalizare, iar Jakubcekova și-a împărțit încercările, rezultatul fiind suficient pentru a aduce victoria Slovaciei, 56-55 și implicit calificarea în semifinalele Europeanului U18 Feminin - Divizia B.

Pe lângă această fază suspectă de 3 secunde, surse din cadrul naționalei României au declarat pentru site-ul nostru că au simțit un ușor avantaj acordat Slovaciei în privința faulturilor. De asemenea, spre final româncele „au fost ușor temătoare în defensivă, 4 jucătoare având 4 greșeli personale și una era deja eliminată”.

România este în lupta pentru locurile 5-8 în ultimele două zile ale întrecerii, urmând acum disputa cu Croația, astăzi (06.08) de la ora 13.45.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!