Stiri Acvile

Fazele superioare ale FIBA Women’s EuroBasket 2021 se mută la Valencia

Fazele superioare ale FIBA Women’s EuroBasket 2021 se mută la Valencia

Deși inițial faza superioară a FIBA Women’s EuroBasket 2021 urma să fie găzduită de Franța, FIBA Europe Board a decis mutarea locului de desfășurare la Valencia, în Spania. 

Hotărârea a fost luată în cadrul ședinței Board-ului Fiba, ședință ce a avut loc în cursul zilei de ieri, 11 mai.

Evenimentul este co-organizat de Franța și Spania, astfel,  fiecare țară va găzdui câte două grupe din prima fază a competiției, urmând ca echipele care reușesc să treacă de prima fază să se mute la Valencia pentru a termina competiția.

Decizia organizatorilor este interesantă, având în vedere faptul că ultima ediție din FIBA Women’s World Cup a avut loc tot în Spania, însă probabil că facilitățile oferite de arena de 9000 de locuri sunt un argument suficient de bun. De asemenea, Spania este campioană europeană en-titre, deci va avea ocazia să își apere trofeul pe teren propriu. 

Reamintim faptul că întrecerea masculină a fost reprogramată pentru anul 2022, în timp ce întrecerea feminină a rămas la data stabilită și se va desfășura în perioada 17-27 iunie 2021.

O decizie privind FIBA U17 Women’s Basketball World Cup 2020eveniment programat între 15 și 23 august 2020 la Cluj-Napoca, urmează să fie luată pe parcursul lunii mai în funcție de evoluția situației la nivel global.

*foto: euroleague.net

 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii