Stiri Acvile

FRB a anunțat lotul naționalei feminine a României pentru jocurile cu Islanda și Spania

FRB a anunțat lotul naționalei feminine a României pentru jocurile cu Islanda și Spania

În perioada 11-14 noiembrie, naționala feminină de senioare a României va disputa două jocuri din preliminariile Campionatului European de Baschet organizat în 2023. Mai întâi, Acvilele se duelează cu Islanda, pe teren propriu, urmând ca apoi să se deplaseze în Spania, pentru confruntarea cu ibericele.

Dan Calancea, noul antrenor al României, a selectat următoarele 14 jucătoare pentru acțiunea care va începe în 7 noiembrie:

  1. Florina Stănici (Rapid București)
  2. Carla Popescu (CSM Târgoviște)
  3. Ștefania Cătinean (Sepsi Sfântu Gheorghe)
  4. Ioana Ghizilă (Sepsi Sfântu Gheorghe)
  5. Alina Podar (Sepsi Sfântu Gheorghe)
  6. Ecaterina Armanu (Olimpia CSU Brașov)
  7. Marta Fodor (CSM Satu Mare)
  8. Bianca Fota (CSU Simona Halep Constanța)
  9. Teodora Neagu (Sepsi Sfântu Gheorghe)
  10. Dora Ardelean (CSM Satu Mare)
  11. Alexandra Ghiță (FCC Baschet Arad)
  12. Nicolett Orban (Sepsi Sfântu Gheorghe)
  13. Sonia Cazacu (Rapid București)
  14. Anisia Croitoru (Sepsi Sfântu Gheorghe)

Din staff-ul lui Calancea mai fac parte Carmin Popa (antrenor secund), Vasile Oșean (medic) și Nicoleta Drilea (kinetoterapeut), în timp ce Traian Racu este team manager.

Jocul de pe teren propriu cu Islanda se va desfășura la Sala Dinamo, joi, 11 noiembrie, de la ora 18:00, iar accesul publicului este interzis.

Este un nou început pentru echipa României, din toate punctele de vedere. De aceea, avem nevoie de susținere necondiționată, mai ales din partea fanilor. Avem în lot foarte multe jucătoare tinere, dar capabile de performanță. Sper ca dorința lor de autodepășire să suplinească lipsa de experiență și rezultatele să fie pozitive. Sunt convins că vom pune cu toții inimile pe parchet pentru o prestație cât mai bună și pentru rezultate pe măsură”, a declarat selecționerul României, conform frbaschet.ro.

Într-adevăr, naționala de senioare se află la începutul unei noi faze, declanșate de retragerea de la lot a unor veterane precum Claudia Cuic, Gabriela Mărginean sau Alexandra Uiuiu. Așadar, Dan Calancea a convocat multe jucătoare tinere, dar și baschetbaliste experimentate precum Florina Stănici, care revine să joace sub tricolor.

*foto: frbaschet.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!