Stiri Acvile

FRB își propune să organizeze FIBA Women’s EuroBasket 2025 la Constanța

FRB își propune să organizeze FIBA Women’s EuroBasket 2025 la Constanța

Conform site-ului oficial al Federației Române de Baschet, aceasta își propune să intre în cursa pentru organizarea meciurilor din faza grupelor a Campionatului European de Baschet Feminin din 2025. Acestea ar urma să aibă loc la Constanța, în noua sală polivalentă din oraș.

Potrivit frbaschet.ro, Carmen Tocală, președintele FRB, a declarat următoarele în legătură cu dorința de a organiza FIBA Women’s EuroBasket 2025:

„Consider că România merită să organizeze un nou eveniment european de anvergură și vom începe toate demersurile pentru depunerea dosarului de candidatură la FIBA Europe. Gazda propusă de Federația Română de Baschet va fi noua arenă polivalentă din municipiul Constanța, o sală cu o capacitate de 5000 de locuri, care se ridică la standardele internaționale, inclusiv pentru FIBA Women’s EuroBasket 2025. De altfel, Constanța a arătat în ultimii ani că are o administrație locală și o comunitate care susțin sportul în general și baschetul în special, având deja experiențe organizatorice a unor evenimente internaționale în orașul de pe malul Mării Negre.

Consider că organizarea meciurilor din faza grupelor FIBA Women’s EuroBasket 2025 reprezintă o oportunitate deosebită, dar și o mare provocare, pentru baschetul feminin românesc, și nu numai. Sunt convinsă că ne putem ridica la cerințele și nivelul unui astfel de eveniment european. În plus, competiția va atrage la Constanța multe dintre marile valori ale baschetului feminin continental, care vor veni și vor juca în noua arenă constănțeană. Iar toți iubitorii sportului cu mingea la coș, începând chiar de la copiii care iubesc și practică această disciplină sportivă, vor avea astfel ocazia să vadă crema baschetului feminin din Europa și să înțeleagă ce înseamnă baschetul de la acest nivel. Cred că prin acest eveniment putem pune o nouă piatră de temelie pentru viitorul baschetului feminin românesc iar FIBA Women’s EuroBasket 2025 poate fi și un moment de inspirație pentru tinerele noastre jucătoare, dar și pentru cei care își doresc să deslușească tainele sportului de sub panouri.”

În urmă cu opt ani, în 2015, România a găzduit pentru ultima oară Campionatul European de Baschet Feminin, competiția având loc atunci în vestul țării, la Timișoara și Oradea. Acum, meciurile ar trebui să aibă loc la Constanța, în noua sală polivalentă, care însă nu este gata încă.

În 2020, Compania Națională de Investiții a anunțat începerea construcției sălii polivalente, cu o capacitate de 5000 de locuri, și care ar fi trebuit să fie finalizată în 2022. Potrivit unui articol publicat pe Focus Press în 16 februarie 2023, stadiul lucrărilor se află la 55%, astfel că noul termen de finalizare al Sălii Polivalente din Constanța s-a mutat pe anul 2024.

*foto: cni.ro, Facebook – Sala Polivalentă Constanța

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    M-am liniștit
    E bine că își propune. Altfel crede cineva că FIBA va pune botul la promisiuni, după celebrele exemple a FIGimnastică care a atribuit unei fantomatice polivalente din București, C.E. 2017. care s-au mutat la altă Polivalentă existentă la acea dată. Noroc cu COVID că a amînat CE de fotbal că nu am fost gata cu NICIUN stadion la data programată inițial. De fapt unul încă nici nu a început. Dar e bine să ne propunem. Comunitatea internațională "apreciază" asta.
    P.S. Din motive obiective am omis intenționat numele Polivalentei care a găzduit CE Gimnastică.

    cu 1 an în urmă (22.03.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!