Stiri Acvile

Horia Păun invită la dialog cluburile din România pentru a discuta posibilitatea închiderii sezonului

Horia Păun invită la dialog cluburile din România pentru a discuta posibilitatea închiderii sezonului

Horia Păun a trimis un comunicat de presă prin intermediul site-ului oficial al Federației Române de Baschet prin care invită cluburile să răspundă la mai multe întrebări legate de situația actuală. 

Având în vedere decretarea Stării de Urgență în România, din cauza pandemiei de COVID-19, dar și dorința federației de a proteja starea de sănătate a tuturor participanților la întrecerile baschetbalistice din România, președintele FR Baschet Horia Paun a trimis astăzi o circulară către toate cluburile angrenate în Ligile Nationale (LNBM si LNBF), prin care solicită punctul de vedere cu privire la situația fără precedent creată în baschetul românesc. 

În maximum 48 de ore, președintele FR Baschet așteaptă opiniile conducătorilor de cluburi, exprimate deschis și cu deplină responsabilitate, astfel încât ele să reflecte părerea tuturor părților implicate în clubul respectiv (conducători, finanțatori, dar și sportivi, antrenori, staff-uri tehnice).

Cele șapte întrebări adresate în circulară sunt:

  1. Aveți în anturajul echipei persoane infectate cu COVID-19 sau aflate în carantină sau izolare?
  2. Echipa pe care o reprezentați are acces la sala de antrenamente?
  3. Există vreo decizie internă a clubului dumneavostră cu privire la continuare antrenamentelor pe perioada suspendării LNB?
  4. Întâmpinați dificultăți cu privire la masa/cazarea sportivilor/participanților la activitatea sportivă legitimați la clubul dumneavoastră?
  5. Aveți sportivi/participanți la activitatea sportivă care și-au manifestat intenția de a întrerupe activitatea sportivă în aceste condiții?
  6. Având în vedere că mai mulți conducători de club și-au manifestat neoficial dorința de a se închide imediat sezonul 2019/2020, vă rugăm să ne precizați punctul de vedere al clubului dumneavoastră?
  7. În eventualitatea închiderii LNB, vă rugăm să ne cum veți soluționa problema angajamentelor contractuale cu sportivii și ceilalți participanți la activitatea sportivă?

Cluburile sunt invitate să răspundă oficial în maxim 48 ore la adresa de mail - federație@frbaschet.ro. 

*foto: frbaschet.ro 

1 comentariu la aceasta stire:
  • Venus :

    Final Four
    Stire importanta:
    "Se pare că oficialii UEFA se gândesc să organizeze câte un "final four" pentru fiecare competiție, după modelul din handbal sau baschet!"
    Aceasta idee poate fi preluata si de FRB pentru finalizarea in Mai sai Iunie a tuturor campionatelor de baschet
    Se pot lua in considerare clasamentele de la finalul sezonului regulat/ sau de la momentul suspendarii campionatelor
    Meciurile din Final Four - 2 zile succesive in aceeasi locatie
    Antrenamente 2-3 saptamani inaintea competitiei.
    Cu sau fara spectatori in functie de situatia din Mai / Iunie
    Simplu si decent!

    cu 4 ani în urmă (17.03.2020) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii