Stiri Acvile

Horia Păun: „Mă bucur că baschetul românesc se alătură lotului olimpic ce va reprezenta țara noastră la Jocurile Olimpice de la Tokyo”

Horia Păun: „Mă bucur că baschetul românesc se alătură lotului olimpic ce va reprezenta țara noastră la Jocurile Olimpice de la Tokyo”

România va lua parte la prima apariție a baschetului 3x3 în calendarul Jocurilor Olimpice. Naționala feminină a țării noastre se numără printre echipele care au obținut calificarea directă grație clasării în primele 4 în clasamentul pe federații. Președintele Federației Române de Baschet, Horia Păun, s-a declarat mândru de această calificare la Tokyo 2020 și a lăudat munca de echipă care a dus la acest succes.

FIBA a anunțat formațiile care au obținut deja biletele pentru Tokyo și cele calificate la turneele preolimpice în cadrul unei ceremonii care a avut loc la la Utsunomiya, în Japonia.

„Este una dintre cele mai frumoase zile ale baschetului românesc, ne-am calificat astăzi la Jocurile Olimpice cu naționala de senioare. Sunt foarte, foarte emoționat, totodată sunt foarte, foarte mândru de această reușită care practic se datorează baschetului feminin românesc. Nu știu cu cine ar trebui să încep, cui să îi mulțumesc mai întâi. Poate celor 1000 de jucătoare care au participat în ultimul an la turnee, Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Ministerului Tineretului, colegilor mei din Federația Română de Baschet. Sunt copleșit un pic de emoție. Mă bucur că baschetul românesc se alătură lotului olimpic al României ce va reprezenta țara noastră la Jocurile Olimpice de la Tokyo”, a declarat președintele Federației Române de Baschet după aflarea veștii că România este în cele patru echipe calificate direct în întrecerea feminină.

Horia Păun a vorbit despre lupta cu Franța și despre munca baschetului românesc, mulțumind părților implicate.

„Clasamentul acesta pe națiuni la nivel de 3 la 3 a început în 1 noiembrie 2018, practic astăzi avem un an. Trebuie să recunosc că acest clasament pe care l-ați văzut în birouri a fost făcut în ultima lună. Am fost într-o strânsă competiție cu Franța, dar nu pot să spun decât că s-a încununat cu succes munca unei echipe. Munca baschetului feminin românesc pentru că trebuie să recunoaștem și să spunem că fără ajutorul cluburilor, fără ajutorul jucătoarelor, fără prestația jucătoarelor internaționale care ne-au reprezentat la turneele internaționale, fără partenerul nostru Sport Arena, cel care este un pionier în 3 la 3, aceste lucruri nu s-ar fi întâmplat. Faptul că vom fi prezenți la Tokyo în vara anului viitor nu poate decât să ne bucure și să dovedească că lucrul în echipă duce la succese importante”, a mai spus Horia Păun.

Tabloul de 8 pentru fiecare gen va fi completat cu alte 3 echipe după turneul din martie, care va fi găzduit de India. Ultima calificată atât la masculin, cât și la feminin, va fi decisă în luna aprilie, la turneul din Ungaria, unde participă doar echipe care nu au fost în concursul olimpic de baschet la ultimele două ediții. Naționala masculină este pe lista de așteptare la acest ultim turneu.

Primul turneu olimpic de baschet 3x3 va fi la Jocurile Olimpice de la Tokyo  și este programat în perioada 25-29 iulie 2020, la Aomi Urban Sports Venue.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!