Stiri Acvile

Ildiko Vass se retrage la 42 de ani

Lițiu Mihai

Lițiu Mihai
10.05.2020

Ildiko Vass se retrage la 42 de ani

Sportiva originară din Târgu Secuiesc a anunţat că pune punct carierei de jucătoare pe canalul privat de YouTube alături de un colaj cu faze spectaculoase din partidele disputate la lotul naţional. În acelaşi mesaj şi-a afirmat dorinţa de a preda mai departe următoarelor generaţii cunoştinţele şi experienţele acumulate de-a lungul a 24 de ani de carieră.

Ildiko Vass adunat peste 100 de selecţii sub tricolor. De pe poziţia 2 (shooting guard) a condus naţională la capitolul puncte marcate în cadrul campionatului European din 2005 (13 ppg), a fost căpitanul echipei care a câştigat a şasea ediţie a Jocurilor Francofoniei în 2009 la Beirut. În România a evoluat pentru Universitatea Cluj, Fartec Braşov şi Sepsi Sfântu Gheorghe reuşind să iasă de două ori vicecampioană şi să câştige o cupă a României. A câșstigat campionatul Germaniei (cu Wasserburg) şi titlul de coșgeteră (cu Leipzig), a mai evoluat la echipe din Ungaria, Austria, Lituania şi Spania iar pe final de carieră s-a stabilit în Luxemburg. Ultimul sezon l-a jucat sub culorile clubului Gregenwald Hostert.

sursa foto: tageblatt.lu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!