Stiri Acvile

Înfrângere dramatică în sferturile Campionatului European U18 Feminin - Divizia B pentru România

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
05.08.2022

Înfrângere dramatică în sferturile Campionatului European U18 Feminin - Divizia B pentru România

România U18 nu a reușit să obțină calificarea în semifinalele de la Campionatul European Feminin - Divizia B, desfășurat la Sofia. Tricolorele au pierdut în ultima secundă duelul cu Slovacia, scor 55-56 și vor juca acum pentru locurile 5-8.

România: Beata Bara Nemeth, Miky Panait, Alexia Frîncu, Sorina Oinaru, Maria Stănescu

Slovacia: Alexandra Erdelyiova, Hana Jakubcekova, Nina Janstova, Nina Majorosova, Anna Laura Molnarova

Erdelyiova a deschis balul cu patru puncte reușite. Oinaru a lovit prima pentru tricolore. Janstova a mărit ecartul. Majorosova a marcat o nouă triplă pentru slovace și a dus scorul la 3-9. Nemeth a redus diferența pe pătrundere. Kozman a apropiat România la două posesii după un fault anti-sportiv. După câteva minute fără realizări personale de ambele părți, Kollarova a dus scorul la 7-15 cu a treia triplă a Slovaciei. Oinaru a înscris pe sirenă și scorul după primul sfert era 9-15.

Al doilea act a început similar cu primul, datorită triplei lui Szmerekova. Jakubcekova a dus avantajul în double-digits (9-19). Nemeth a reușit primele puncte ale tricolorelor în sfertul doi, după patru minute de joc. Ioana Toma a spart gheața de la distanță pentru tricolore și a dus scorul la 15-19, înaintea unui timeout al adversarelor. Panait a marcat în tranziție, Nemeth i-a urmat exemplul, iar scorul era 19-19 după un run de 10-0 al tinerelor Acvile. Panait a dus scorul la 20-22 cu un layup. În cele din urmă, la pauza mare era egalitate, 24-24.

A doua jumătate a debutat cu tripla lui Kollarova. Janstova a reușit un and-one și diferența de pe tabelă devenea de cinci puncte. Nemeth a punctat de la libere, înainte de un nou coș-fault, reușit de Jakubcekova. Ea a înscris din nou câteva posesii mai târzu și a dus scorul la 33-26, înainte de două libere transformate de Szmerekova. Panait a oprit run-ul de 16-2 al adversarelor cu un and-one spectaculos și un layup pe pătrundere. Jakubcekova a continuat evoluția bună și a stabilit scorul înaintea ultimului sfert: 42-30.

Sfertul patru a debutat cu un stepback al lui Panait. Oinaru a redus diferența la șapte puncte cu un layup. Nemeth a marcat și ea, iar tabela indica 37-44 cu șapte minute rămase de jucat. Frîncu a contribuit și ea cu două puncte, iar tricolorele veneau la două posesii. După timeout, Janstova a răspuns cu o triplă. Panait a punctat de la libere și scorul era 41-47. Stănescu a lovit și ea de afară, iar diferența de pe tabelă continua să scadă. Româncele au venit la două puncte prin Frîncu. Toma a egalat la 49. Erdelyiova a răspuns cu un and-one. Oinaru a continuat să evolueze excelent și a egalat la 53. Tricolorele au pierdut dramatic meciul, cu 55-56, după o aruncare liberă transformată în ultima secundă de Jakubcekova.

România va juca în meciurile de clasificare pentru pozițiile 5-8. Primul adversar va fi Croația. Meciul va avea loc sâmbătă, 6 august, de la ora 13:45 și va putea fi urmărit pe FIBA - The Basketball Channel.

*foto: fiba.basketball

 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!