Stiri Acvile

Jocurile Olimpice, încă în pericol de anulare

Jocurile Olimpice, încă în pericol de anulare

Comitetul Internațional Olimpic a optat pentru decalarea Jocurilor Olimpice cu exact un an față de data sa inițială din cauza pandemiei de COVID-19. Astfel, Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo se vor desfășură între 23 iulie și 8 august 2021.

Deși data începerii competiție este departe, Yoshiro Mori, președintele Comitetului de Organizare al Tokio 2020, susține că marele eveniment sportiv este încă în pericol de a fi anulat definitiv: 

Jocurile Olimpice au fost anulate și în trecut din cauza războiului, și acuma suntem în război, dar luptăm cu un inamic învizibil. 

Evenimentul ar avea o valoare mult mai mare dacă ar avea loc după ce am câștiga în totalitate acest război. 

Yoshitake Yokokura, președintele Asociației Medicale din Japonia, este de acord cu Mori, acesta a declarat faptul că "este dificil să găzduim Jocurile Olimpice fără existența unui vaccin". 

În istoria lor, Jocurile Olimpice de vară au fost anulate de trei ori:

  • ediția din 1916, de la Berlin - nu a mai avut loc din cauza Primului Război Mondial
  • ediția din 1940, de la Tokyo - nu s-a mai disputat din cauza Celui de-al doilea Război Mondial
  • ediția din 1944, de la Londra - nu a mai avut loc tot din cauza Celui de-al doilea Război Mondial.

 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!