Stiri Acvile

Locurile 1 - 6, obiectivul echipelor naționale de juniori ale României la Europene

Costin Marinescu

Costin Marinescu
16.06.2013

România are ca obiectiv la Campionatele Europene de Juniori din această vară clasarea pe una dintre pozițiile 1 - 6. Obiectivul a fost făcut public de Dan Berceanu, secretar general al FRBaschet și președinte interimar al acestui for, în cadrul emisiunii TotalBaschet Radio Show de la Radio GSP.

România va participa la toate categoriile de vârstă ale Campionatelor Europene de Juniori, în cea de-a doua grupă valorică.

În urmă cu doi ani, la CE U18 masculin de la Varna, România a terminat pe locul 11. Astfel, generația '93 va trebui să își îmbunătățească cu cel puțin 5 poziții clasarea din urmă cu doi ani. CE U20 masculin Divizia B va avea loc la Pitești.

Generația '95, care în acest an va participa la CE U18 masculin de la Strumica, a terminat în urmă cu doi ani pe locul 8 în ierarhia celei de-a doua grupe valorice.Și în acest sezon, CE rezervat juniorilor născuți în 1995 sau mai mici va ave loc tot la Strumica (Macedonia).

În ceea ce privește baschetul feminin, lotul de U20 al țării noastre este reprezentat de generația ce în urmă cu doi ani se clasa pe locul 12 în Grupa Valorică A la Campionatul European găzduit Oradea.

Lotul U18, format din junioare născute în 1995 sau mai mici, va trebui să își îmbunătățească performanța de acum doi ani urcând în clasament cel puțin 2 poziții. În 2011, echipa antrenată pe atunci de Mădălin Pipera se clasa pe locul 8 la CE de la Arad.

Generația '97, care va lua parte la CE U16 masculin de la Sarajevo și la CE U16 feminin de Matosinhos (Potugalia), este la prima participare la nivel european.

2 comentarii la aceasta stire:
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Aerian
    D-nul Berceanu este rupt de realitate. Si sezonul trecut s-au stabilit obiective de acest gen si totul a fost un fiasco, inclusiv participarea echipei U16 masculin la Campionatul European organizat in Romania. Ce s-a intamplat ? Nimic. Si anul acesta stabilim obiective indraznete... Poate ca daca nu se indeplinesc aceste obiective cineva isi da demisia. Poate incepe d-nul Berceanu !!!!

    cu 10 ani în urmă (16.06.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Costin Marinescu :

    @un moldovean
    Dacă ați ascultat intervenția lui Dan Berceanu din emisiunea de la radio ați sesizat că întrebarea cu obiectivul l-a luat prin suprindere și a aruncat un ”locurile 1-6” așa, să nu se facă de râs că Federația pe care o conduce de peste un an de zile nu a stabilit, practic, niciun obiectiv.

    cu 10 ani în urmă (17.06.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!