Stiri Acvile

Lotul de senioare se reuneşte pe 7 august la Târgu Jiu

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
02.08.2013

În 2009 naţionala de senioare cucerea medalia de aur

Naţionala de senioare a României se pregăteşte de Jocurile Francofone de la Nisa (Franţa). Competiţia ce nu se află pe calendarul oficial al Federaţiei Internaţionale de Baschet are loc o dată la patru ani, iar anul acesta se va desfăşura în perioada 6-15 septembrie 2013.

Reprezentativa noastră, ce va concura din postura de campioană en-titre a evenimentului, se va reuni pe 7 august la Târgu Jiu, sub îndrumarea antrenorului principal Florin Nini. Într-o declaraţie acordată site-ului nostru, Nini ne-a oferit în exclusivitate lotul convocat la această acţiune vorbind şi despre obiectivul naţionalei.

Componenţă:
Gabriela Cursaru (Sepsi Sfântu Gheorghe)
Romina Filip (ex CSM Târgovişte)
Claudia Pop (Recreativo Huelva)
Alina Chivu (Teleorman Alexandria)
Marta Fodor (ex Danzio Timişoara)
Claudia Uşurelu (Olimpia Braşov)
Taisia Lungu (ex Sportul Studenţesc)
Flavia Ferenczi (Universitatea Cluj-Napoca)
Gabriela Munteanu (Olimpia Braşov)
Alina Crăciun (ICIM Arad)
Adelina Ştefan (Teleorman Alexandria)
Elisabeth Pavel (Flying Foxes Viena)
Stoedin Adina (Danzio Timişoara)
Andra Ionescu (ex SCM "U" Craiova)

*Notă: Au drept de joc doar sportivele născute în anul 1988 şi mai tinere, adică U25.

Refertor la absenţe, Nini a declarat următoarele:

Din păcate nu pot să mă bazez pe jucătoarele pe care mi le-aş dori deoarece sunt tot felul de probleme. De exemplu Uiuiu are o problemă medicală, Huţanu nu poate veni din aceleaşi considerente, o altă jucătoare de bază care era primul fundaş al lotului, Eniko Tarţa, nu face parte din lot deoarece, se pare, că doreşte să renunţe la baschet, Sonia Ursu pleacă în Coreea şi nu poate, era trecută pe listă şi Anita Meszaros, dar nu o lasă clubul. Ne doream să avem parte de jucătoarele cele mai bune, dar nu întotdeauna se întâmplă ceea ce îţi doreşti. La băieţi situaţia e similară.

Întrebat care este obiectivul naţionalei, având în vedere că Jocurile Francofone nu se află în calendarul oficial FIBA, tehnicianul originar din Galaţi afirmă că îşi doreşte păstrarea medaliei de aur.

Este una dintre competiţiile acceptate de FIBA, chiar dacă nu se află sub egida FIBA. Obiectivul este o clasare cât mai onorabilă. Ediţia precedentă am câştigat jocurile francofone de aceea încercăm să păstrăm medalia şi să izbutim o clasare cât mai bună.

Conform spuselor lui Florin Nini, competiţia a fost mereu rezervată sportivelor sub 25 de ani. Având în vedere aceste considerente, este foarte interesant de reţinut faptul că ediţia precedentă, desfăşurată în 2009, din lotul României făceau parte sportivele Ildiko Vass, născută în anul 1978, Monica Ivan, născută în anul 1981, Cristina Ciocan, 1982 sau Alexandra Cutaş, 1982.

Vă reamintim faptul că naţionala condusă în 2009 de Gheorghe Mandache a învins în finală selecţionata Senegalului, scor 70-53.

3 comentarii la aceasta stire:
  • tg-jiu :

    U 25????????????
    Verificati spusele d-nului Nini "mereu sub 25 ani"poate acum in franta sa fie limita de varsta,desi nu cred,DECI aurul din 2009 liban,locul 4 2005 din Senegal si argintul din 2001 din Canada au fost obtinute CORECT nu cum vrea d-nul antrenor nini sa insinueze.....dar

    cu 10 ani în urmă (03.08.2013) Raspunde
  • tgm :

    l.romana
    vorbiti romaneste d-l antrenor "sa pastram medalia si sa izbutim o clasare cat mai buna",adica ce clasare mai buna decat locul 1??????????.....ofer meditatii la l. romana si la.....antrenorat.......D-le Gherdan ati verificat "spusele" lui nini antrenorul?...?? U25 ??

    cu 10 ani în urmă (03.08.2013) Raspunde
  • ASG Nord Vlase Andreea :

    ex...
    De ce apare la Marta Fodor ex Danzio?

    cu 10 ani în urmă (04.08.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!