Stiri Acvile

Lotul României pentru Universiada de Vară de la Napoli

Andreea Vlase

Andreea Vlase
06.06.2019

Lotul României pentru Universiada de Vară de la Napoli

România va participa în competiția de baschet feminin la Universiada de Vară de la Napoli, programată în perioada 3-14 iulie. Cătălin Tănase va conduce Acvilele la această întrecere. Lotul trebuie să fie compus din jucătoare sub 25 de ani studente sau care au absolvit în 2018 studiile universitare. Șapte jucătoare convocate au evoluat în Liga Națională de Baschet Feminin în sezonul recent încheiat, iar celelalte cinci au fost legitimate la echipe de peste ocean.  

România este în grupa B a competiției de la Napoli, alături de Portugalia, Rusia și Argentina. Primele două clasate din fiecare grupă se califică în sferturi, iar celelalte două vor juca pentru locurile 9-16. Primul meci al tricolorelor va fi cu Rusia, în 3 iulie. Medaliatele se decid în 10 iulie.

Cătălin Tănase îi va avea alături în staff pe Larisa Toma (antrenor secund), Gheorghe Călinescu (fizioterapeut), Vasile Oșean (medic) și Traian Racu (team manager).

Lotul convocat pentru Universiada de Vară (conform frbaschet.ro):

Dora-Denisa Ardelean (FCC ICIM Arad)

Alina-Maria Podar (Olimpia CSU Brașov)

Teodora Neagu (CSM Târgoviște)

Carla-Antonia Popescu (CSM Târgoviște)

Nicoleta-Alexandra Ghiță (CSM Târgoviște)

Sonia-Cristiana Vilcinschi (Agronomia București)

Antonia Radu (CSM Târgu Mureș)

Ana Ferariu (Drexel Dragons, NCAA)

Kincso Kelemen (California State University, NCAA)

Paula Lenart (Dartmouth College, NCAA)

Claudia-Alexandra Stan (Eastern Illinois University, NCAA)

Anamaria Vîrjoghe (Gonzaga University, NCAA)

Tricolorele au programată vizita medicală în 20 iunie, la Institutul Național de Medicină Sportivă, după care se vor deplasa la Târgoviște unde vor începe pregătirea. Elevele lui Cătălin Tănase vor avea și două partide amicale, cu reprezentativa similară a Ungariei, în 24 iunie (ora 19:00) și 25 iunie (ora 18:00) la Sala Polivalentă din Târgoviște. În 1 iulie va fi plecarea spre Napoli.

Programul naționalei României la a 30-a ediție a Universadei de Vară:

3 iulie, ora 14:00 (ora noastră) România – Rusia (arena Palabarbuto Napoli)

4 iulie, ora 14:00 Portugalia – România (arena Palajacazzi Aversa)

5 iulie, ora 18:30 România – Argentina (arena Palacercola Cercola)

În grupa A de la această competiție sunt repartizate Ucraina, Cehia, Ungaria și Japonia. Din grupa C fac parte Statele Unite, Taipeiul Chinez, Slovacia și Mexic, iar grupa D va fi formată din China, Finlanda, Australia și Canada. În 7 iulie sunt programate partidele din sferturi, semifinalele vor fi în 8 iulie, iar finalele, în 10. În 2017, la ediția găzduită de Taipei, pe podium au urcat Australia, Japonia și Taipeiul Chinez.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!