Stiri Acvile

Meci Amical - România învinsă în Ungaria cu 76-58

Adrian Micinic

Adrian Micinic
07.07.2013

Echipa națională de baschet masculin a României a pierdut primul meci de verificare disputat în această vară. Tricolorii au pierdut la Kecskemet, în fața Ungariei, scor 76-58. Pe sferturi: 10-15, 18-18, 9-29, 12-8.

Primii cinci - Tudor, Mandache, Kabengele, Nicoară, Drăgușin.

În debutul jocului, tricolorii s-au apărat eficient, folosind chiar și sisteme defensive colective. De notat că din punct de vedere ofensiv au fost destul de multe aruncări deschise de pe semicerc, rezultat al circulației mingii destul de bune, dar și a faptului că și adversarul, precum echipa României, nu s-a aflat la cel mai bun nivel din punct de vedere al relațiilor de joc cum nici fizic nu au strălucit cele două combatante. După șapte minute de joc Kabengele și Drăgușin au ieșit, fiind schimbați cu Ștefan și Baciu. În ultimul minut al secvenței inaugurale a intrat Silvășan, care i-a luat locul lui Nicoară. Primul act s-a încheiat cu scorul de 15-10.

Mandache - 5 puncte, Drăgușin - 3 puncte, Nicoară - 2 puncte.

România a început sfertul 2 cu Tudor, Mandache, Ștefan, Silvășan, Baciu.

Tricolorii marcheză de fiecare dată pe primele trei posesii ale secvenței a 2-a, Mandache egalând la 17 în minutul 12. Dani Popescu a luat locul lui Tudor. Vojvoda înscrie de două ori pentru amfitrioni. De asemenea, Laci Lazar a fost trimis pe parchet în locul lui Baciu. Diferența urcă după coșul din zero grade al lui Kovacs. Lazar înscrie pe pătrundere, cu toată opoziția adversarului și întrerupe un parțial de 7-0 al maghiarilor. Pivotul orădean înscrie din nou, după pasul lui Mandache, iar Ștefan punctează după o intercepție. Lupusavei îl înlocuiește pe Mandache în minutul 17. Gazdele combină eficient și marchează din spațiul de trei secunde, după ce schimbul în urma blocajului a venit târziu. Țenter a cerut timp de odihnă cu două minute înaintea pauzei. Maghiarii surprind apărarea adversă pe tranziție și se desprind la șase puncte. Țenter cere încă un timp de odihnă. Nicoară marchează din afara semicercului. Ungaria înscrie ultimul coș al primei reprize, Kabengele ratând ultima aruncare. La pauză scorul era 33-28.

Mandache - 8 puncte, 3 pase decisive, Lazar - 6 puncte, Nicoară - 5 puncte, Ștefan - 4 puncte, Drăgușin - 3 puncte, Baciu - 2 puncte.

România începe repriza a doua cu Tudor, Mandache, Kabengele, Nicoară, Drăgușin.

Tranziția defensivă a României are probleme în continuare, fiind depășită și în debutul sfertului al 3-lea. Diferența urcă la 11 lungimi după două combinații de efect între Vojvoda și Keller. Țenter cere timp de odihnă la scorul de 39-28. Mandache ratează de la distanță, dar Keller răspunde cu o aruncare transformată de la distanță. Maghiarii continuă să se desprindă jucând extrem de eficient pe tranziție ofensivă. Lazar intră în locul lui Drăgușin, după ce cel din urmă a refuzat să se întoarcă în apărare la o fază. Maghiarii recuperează ofensiv și scorul devine 50-28. Țenter mai cere un timp de odihnă în minutul 26 al partidei. Maghiarii domină la recuperare, reușind să obțină câteva mingi și sub coșul României. Ungaria intră în penalizare, iar Lazar întrerupe un parțial de 18-0. Toth răspunde cu un coș de trei puncte în contul gazdelor. Silvășan și Popescu transformă câte două libere. Amfitrionii joacă mult mai eficient pe faza ofensivă, circulația mingii pe semicerc fiind extrem de bună. Mandache înscrie din serviciul lui Dani Popescu pentru primul coș din acțiune al României în sfertul 3. La intrarea în actul decisiv scorul era de 62-37.

Mandache 10 puncte, 3 pase decisive, Lazar 8 puncte, Nicoară 5 puncte, Ștefan 4 puncte, Silvășan 3 puncte, Drăgușin 3 puncte, Popescu 2 puncte, Baciu 2 puncte.

România a intrat ultima secvență cu Popescu, Lupusavei, Mandache, Silvășan, Lazar.

Silvășan este blocat pe contraatac la debutul sfertului 4. Gazdele marchează din nou de la distanță, Lazar înscrie de la linia de pedeapsă, iar Nicoară intră în locul lui Silvășan. Lupusavei ratează de la mare distanță. Ferenc înscrie din nou de la mare distanță. Baciu transformă din pasul lui Popescu, iar apoi Ștefan reușește coș cu fault pe tranziție din serviciul lui Mandache. Srojan Ivkovic cere timp de odihnă. Ștefan pătrunde și finalizează prin depășirea inelului, lăsând mingea în coș. Circulație bună a mingii, iar Kabengele își trece în cont o pasă decisivă, transformată în punct de Ștefan. Același jucător înscrie, de la distanță, din serviciul lui Popescu. Nicoară înscrie pe contraatac din serviciul lui Tudor. Același jucător îi pasează spectaculos lui Lazar, care finalizează din spațiul de trei secunde. Partida se termină cu recuperarea ofensivă a lui Baciu, transformată în două puncte.

Parțiale: 4-4 (min.5), 15-10 (min.10), 24-17 (min. 15), 33-28 (min. 20), 46-28 (min. 25), 62-37 (min. 30), 68-46 (min. 35), 76-58 (final).

Marcatori - Stefan 15 puncte, Lazar 12 puncte, Mandache 10 puncte, Nicoară 7 puncte, Baciu 6 puncte, Silvășan 3 puncte, Drăgușin 3 puncte, Popescu 2 puncte. Au mai jucat Tudor, Kabengele, Lupusavei.

România și Ungaria se vor întâlni din nou la Oradea, în cursul săptămânii următoare. Pe data de 11 iulie va fi un joc fără public, iar pe 13 unul la care accesul publicului va fi permis. Partidele se joacă la Oradea.

Foto: Ovidiu Matiu 

9 comentarii la aceasta stire:
  • c-ta :

    au mai jucat??
    tudor ,kabengele,lupu...nu au ce cauta la nationala, silva si dragusin nu mai fac fata,baciu se sperie de minge,oare asta a invatat in 4 ani in state?,ceilalti s-au straduit dar va fi greu ,greu de tot,nu stiu daca vom avea 6 juc., 3 din echipa asta mandache,nicoara poate lazar,poate ?? plus gutoaia , tabarna si ??......acum vor incepe sa se vada rezultatele unei politici aberante a frb juc. straini /juc. romani,noi suntem in contratimp mereu, turci, rusii, israelul joaca 3+2 autohtoni ,noi piata de desfacere .

    cu 10 ani în urmă (07.07.2013) Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Stefan
    Mi-a placut Vasile Stefan care a luptat mult in aparare si a aratat agresivitate si motivare. A stricat cateva faze pe tranzitie ofensiva dar una peste alta este un castig

    cu 10 ani în urmă (08.07.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Daca Silvasan nu face fata atunci nationala ar trebui sa joace intr-un singur jucator...pe nume Nicoara:)

    cu 10 ani în urmă (08.07.2013) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    nationala
    Consider ca e prematur sa ne aruncam la concluzii.Cert este ca ungurii au fost mult mai bine pregatiti fizic si au avut cel putin o viteza in plus.Silvasan este chiar un jucator util,ca si Dragusin(ieri cu o prestatie subtire),insa nu au fost jucati decat foarte putin si cu mingi greu sau imposibil de utilizat.Ca sa nu mai starnesc discutii nepotrivite nu o sa dau nume,dar s-a vazut limpede ca sunt cativa p-acolo care chiar n-au nicio chemare si un sincer bravo lui Vasile Stefan,surpriza placuta de ieri.Si,desi nu visez cai verzi pe pereti,am convingerea ca Marcel va face lucruri incomparabil mai bune decat nenea ala predecesorul,care a fost jenant...

    cu 10 ani în urmă (08.07.2013) Raspunde
  • thejack :

    rusinos
    Cu un antrenor penibil, remarcat doar prin experimente haotice, cu un lot de jucatori de toata jena, din care poate doar Mandache si Popescu s-au ridicat cat de cat la nivelul meciului, au facut de ras culorile nationale, in fata unei echipe de copii, din lumea a treia a baschetului. Fara un antrenor strain experimentat si niste jucatori naturalizati (cum au toate echipele europene care vizeaza performanta), baschetul romanesc se va zbate in continuare in mlastina amatorismului si a coruptiei.

    cu 10 ani în urmă (08.07.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe luta :

    vreo 5-6
    americani naturalizati si un staf tehnic inca vreo 4-5 tot americani daca jucatorii sunt americani; aceasta echipa ar participa la Olimpiade si CE si ar obtine ceva rezultate -primele 12- maxim. Nu cred ca aceasta prezumtiva ipostaza ar salva baschetul romanesc. Federatia a aprobat si in anul competitional 2013-2014 6 jucatori straini, este foarte clar ca al 9 si al 10 jucator al echipei nu va intra in rotatie, adica 10 minute media pe meci, jucatorii 11, si 12 vor fi de decor absolutamente.In atare situatie o regula ca la minibaschet prin care se obliga echipee sa joace cu toti jucatorii s-ar impune mult mai bine pentru propasirea baschetului romanesc. Serios : primul sfert 5
    + 1 rezerva al 2 lea sfert alti 5 + 1, sfertul 3 si 4 chiar ar putea continua asa sau cum o fi dar sa joaceminim10 jucatori- deci minim 4 romani.

    cu 10 ani în urmă (08.07.2013) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    @luta
    Bravo,o idee chiar constructiva si de luat in seama!Ogligatoriu un roman si de fiecare data altul in fiecare sfert(daca ai mai multi buni nu te opreste nimeni sa joci cu 2-3),respectiv la un simplu calcul matematic 6 straini cu 26 minute/meci,evident mult mai proaspeti si eficienti,fiindca nu cred ca mai aduc multi atunci straini care sa inlocuiasca alti straini doar 2-3-5 minute(cei considerati jucatori cheie si care sunt folositi pana la extenuare 35-40 min/meci).

    cu 10 ani în urmă (08.07.2013) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Vladut10 :

    Slab!
    Mi-au placut:Vasile Stefan si Lazar!
    Pe Baciu il consider un jucator cu calitati si cu un potential imens!....asta am zis si de Tibarna anul trecut!:)
    Cu Baciu trebuie lucrat individual,ar fi mare pacat sa se piarda,el trebuie sustinut de noi toti!
    Nu avem multi jucatori cu talia lui,in plus se misca bine,e motrice!

    cu 10 ani în urmă (08.07.2013) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Vladut10 :

    Slab!
    Nu stim sa atacam zona,AL ratate cu nemiluita,recuperari facute in proportie covarsitoare de unguri!
    Intr-un cuvant fara orizont!

    cu 10 ani în urmă (08.07.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!