Stiri Acvile

Meciul României cu Finlanda pune capăt carierei Ancuței Stoenescu la prima reprezentativă

Andreea Vlase

Andreea Vlase
20.11.2018

Naționala de senioare a România încheie campania de calificare la Women's Eurobasket 2019 pe propriul teren, în compania Finlandei. Meciul se dispută miercuri, de la ora 20:00, la sala Horia Demian din Cluj-Napoca. Va fi ultimul joc disputat de Ancuța Stoenescu pentru „Acvile”, iar aceasta va continua să evolueze pentru echipa de club.

Tricolorele au obținut cu Finlanda singurul succes de până acum în grupa E de calificări. Pe terenul nordicelor, România s-a impus cu 80-59. Atunci Ashley Walker a fost cea mai bună marcatoare a Acvilelor”, cu 17 puncte, la care a adăugat 9 recuperări. Coșghetera partidei a fost veterana de 40 de ani a finlandezelor, Taru Tuukkanen, cu 24 de puncte plus 17 recuperări. România are un bilanț favorabil cu Finlanda. Conform statisticilor oferite de site-ul oficial al calificărilor, tricolorele au 8 victorii, în timp ce finlandezele doar una.

Site-ul Federației Române de Baschet a anunțat că Dragan Petricevic a decis în această dimineață lotul de 12 cu care va aborda ultima partidă din campania de calificare. Din cele 14 convocate nu au fost trecute în lotul de 12 Annemarie Godri-Părău, care a avut probleme și în meciul cu Franța, în care a jucat doar 10 minute, și Tunde Kilin, care a stat pe margine și în precedenta partidă.

Vor fi pe foaie: Gabriela Mărginean, Adina Stoiedin, Ashley Walker, Elisabeth Pavel, Carla Popescu (în premieră), Ancuța Stoenescu (la ultimul meci), Ioana Ghizilă, Alina Podar, Ecaterina Armanu, Gabriela Irimia, Teodora Neagu și Irina Părău. Jumătate dintre fetele care vor evolua mâine au sub 23 de ani.

În clasament România ocupă locul 3 cu 6 puncte, după o victorie și 4 înfrângeri. Finlanda este pe ultima poziție, cu 5 puncte după 5 înfrângeri. Nordicele au o medie de 91,6 puncte primite și 53,6 puncte marcate. Tricolorele au 63 de puncte înscrise pe meci și 78,8 primite.

În aceste condiții, rezultatul contează doar pentru palmares. Va fi o ocazie bună pentru tinerele cu care se încearcă întinerirea naționalei să acumuleze mai multă experiență, iar Popescu poate bifa primele minute alături de prima reprezentativă.

Va fi un meci special pentru Ancuța Stoenescu. Jucătoarea cu cele mai multe titluri de campioană a României, 12, va juca pentru ultima dată alături de naționala de senioare, după două decenii în care a jucat sub tricolor. Federația a anuntaț pe pagina de facebook că la finalul partidei va avea loc o ceremonie de retragere pentru fundașul care va împlini 39 de ani în prima zi a anului următor.

Meciul dintre România și Finlanda se joacă miercuri, de la ora 20:00 la sala Horia Demian, și va fi transmis pe Digi Sport 4. Vor arbitra: Sergey Mikhayov (Rusia), Vladimir Zanev (Cipru) și Daut Mehmeti (Kosovo), supervizați de de Iurie Iacovlev (Moldova).

1 comentariu la aceasta stire:
  • cristy :

    ECHIPA
    Stoenescu,Strugaru,Mandache,Ciocan,Pascalau,Sandu Grecu,Radulescu,Kulcsar,Nacu, ECHIPA DE ECHIPA cand eram si noi ROMANIA cineva prin Europa asa....un loc 3 la U 20 prin anul 2000 cand nu discutam cu Franta,Italia,Spania,Turcia,Polonia,Serbia si altele federatiunea noastra uita si ne amageste an de an cu turnee de Div.B locuri 12 ,17,23 adica 28,33,39.......vorbeste cumva federatia de aceste JUCATOARE NUUU pt ca nu este voie,ce ma intereseaza pe mine Walker,Marginean,Pavel jucatoare care pt. NATIONALA nu au obtinut niciun rezultat cat de cat,restul sunt vorbe vorbe

    cu 5 ani în urmă (21.11.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!