Stiri Acvile

Naționala feminină a României a debutat cu un eșec la Universiada de la Chengdu

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
28.07.2023

Naționala feminină a României a debutat cu un eșec la Universiada de la Chengdu

Naționala feminină a României a fost prima care a intrat în scenă dintre cele două echipe reprezentante ale țării noastre la Universiada de la Chengdu. Acvilele au cedat cu scorul de 59-77 în meciul de debut împotriva Braziliei.

Primul sfert a fost cel care avea să fie decisiv în economia finală a partidei. Tricolorele au înscris doar 6 puncte și erau conduse la o diferență de 18 puncte după primele 10 minute. Acest deficit s-a păstrat până la pauza mare, după un al doilea parțial în care cele două formații s-au anihilat reciproc.

Elevele lui Dan Calancea au ieșit mult mai montate de la vestiare după pauza mare și au reușit un sfert trei foarte bun, apropiindu-se la 12 lungimi înaintea actului decisiv. În cele din urmă, braziliencele au refăcut diferența de 18 puncte și s-au impus cu scorul de 59-77.

Teodora Manea a fost cea mai valoroasă jucătoare a României, reușind să înregistreze 16 puncte, 5 recuperări și 3 pase decisive. Nicolett Orban și Ecaterina Armanu au fost și ele în double-digits la puncte, cu 11, respectiv 10.

Leticia Josefino a fost MVP-ul partidei de vineri, după ce a bifat un double-double, cu 19 puncte și 11 recuperări. Tot în double-double s-a regăsit și Izabel Varejao, cu 12 puncte și 16 recuperări. Allanis Delboni a adus 13 puncte pentru Brazilia.

România și Brazilia fac parte din Grupa C a probei de baschet feminine de la Universiadă. Alături de ele se regăsește Finlanda, pe care Acvilele o vor întâlni sâmbătă, 29 iulie, de la ora 10:00.

*foto: frbaschet.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!