Stiri Acvile

Naționala feminină a României a obținut primul succes la Jocurile Mondiale Universitate

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
01.08.2023

Naționala feminină a României a obținut primul succes la Jocurile Mondiale Universitate

Reprezentativa de baschet feminin a României la Jocurile Mondiale Universitare de la Chengdu a reușit să obțină primul succes la competiția din China. Tricolorele pregătite de Dan Calancea au trecut de Slovacia cu scorul de 67-63.

Acvilele au avut un start foarte bun de partidă și au reușit să se instaleze la o diferență de două cifre încă din primul sfert, 24-14, datorită unui run de 12-2 în finalul parțialului. Slovacele au tăiat din ecart în debutul sfertului secund, apropiindu-se și la o posesie. Totuși, la pauza mare, tabela indica 38-40.

Sfertul al treilea a fost cel în care elevele lui Dan Calancea s-au distanțat decisiv. Fetele noastre s-au îndepărtat chiar și la 22 de puncte la un moment dat, iar înaintea ultimului sfert conduceau cu 48-62. Adversarele noastre au dat semne că pot întoarce partida, însă deficitul de recuperat s-a dovedit prea mare, iar România s-a impus într-un final cu 67-63.

Ecaterina Armanu a fost MVP-ul României în meciul de marți, terminând cu 28 de puncte, 4 recuperări, 5 pase decisive și 3 intercepții. Doar Ștefania Cătinean a mai fost în double-digits în tabăra tricolorelor, reușind să înscrie 11 puncte. Sona Svetlikova s-a remarcat din tabăra Slovaciei, cu 22 de puncte și 8 recuperări.

În primele două meciuri de la Jocurile Mondiale Universitare, România a pierdut cu 59-77 în fața Braziliei și 55-102 în fața Finlandei. Acvilele luptă pentru locul nouă într-o grupă cu Slovacia, Portugalia și Argentina. Următorul meci este cel cu Portugalia, programat joi, 3 august, de la ora 14:30.

*foto: Instagram/@frb_romania_basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!