Stiri Acvile

Naționala feminină a României a terminat pe locul 8 la competiția europeană U18 - Divizia B

Andreea Vlase

Andreea Vlase
14.07.2019

Naționala feminină a României a terminat pe locul 8 la competiția europeană U18 - Divizia B

România a încheiat cu o înfrângere Campionatul European U18 feminin, Divizia B, și încheie pe locul 8 turneul de la Skopje. „Acvilele” au pierdut cu 58-82 în fața Olandei, pe sferturi: 11-20, 15-26, 14-18, 18-18. La fel ca în primul meci de clasament pentru locurile 5-8, tricolorele au fost conduse de la început, cu un ecart maxim de 27 de puncte.

România a avut o evoluție bună în sferturi, 55-63 cu Suedia, dar a urmat o prestație mai puțin reușită în fața Portugaliei, pierzând cu 45-80. Olanda a cedat cu 53-65 sfertul cu Grecia, iar în următorul meci a pierdut cu 55-61 cu Danemarca.

Nedeljko Lazic a început ultimul meci la turneul de la Skopje cu Patricia Cătinean, Laura Vaida, Anamaria Pop, Bianca Nan și Ilinca Păun. Olanda le-a avut în primul 5 pe Floor Toonders, Chermensa Van La Parra, Emy Hayford, Lotte Sant și Maud Huijbens.

La fel ca în partida precedentă, tricolorele au avut probleme în debutul meciului cu faza ofensivă, reușind primele puncte după aproape trei minute și jumătate, prin Vaida. Olandezele s-au dus înainte la 0-7. România a recuperat și s-a apropiat la două lungimi în penultimul minut al perioadei de joc, dar nu a mai înscris până în finalul acesteia. Olanda s-a distanțat și scorul primei pauze a fost 11-20.

Diferența a crescut în sfertul secund și la pauza mare tabela arăta 26-46. Sfertul trei a fost puțin mai echilibrat, iar la ultima pauză scorul a fost 40-64. Olanda s-a distanțat la 27 de puncte în minutul 33, scor 42-69. Crăciunescu, de trei ori,  și Nan au scuturat plasa de la distanță și au redus puțin ecartul spre final. Sfertul patru a fost singurul încheiat la egalitate, după ce Olanda le-a câștigat pe celelalte trei. S-a încheiat 58-82, iar tricolorele termină competiția pe locul 8, în timp ce olandezele sunt pe 7.

Cătălina Crăciunescu a fost cea mai bună marcatoare a României, cu 14 puncte (3x3). Toate tricolorele au marcat măcar un coș: Nan 8 puncte, Petrof 7, Vaida 6 puncte (5 recuperări), Păun 5, Lipovan 4, Martonos 4, iar câte 2 puncte au marcat Mazilu, Cătinean, Pop, Dumitru și Ciciovan. Trei olandeze au încheiat în double-digits. Jade Blagrove a fost coșghetera partidei cu 15 puncte (plus 5 recuperări). Au urmat-o de la învingătoare Hayford cu 14 puncte (8 recuperări) și Huijbens (12 puncte, 8 recuperări).

Finlanda și Grecia și-au asigurat deja promovarea în Divizia A la această categorie, urmând să își dispute de la ora 22:00 finala competiției. Suedia și Turcia se întâlnesc de la ora 19:45 în finala mică, în care își dispută ultimul loc promovabil.

*foto: fiba.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • FC Argeș Pitești FIBA :

    U18_F
    In articolul de mai sus scrie: “Cătălina Craciunescu a fost cea mai buna marcatoare a României”!!!
    Cine este aceasta sportiva, a făcut parte din aceasta echipa pana acum? Începe 8 meciuri marele antrenor sârb, care nu antrenează echipe care sa activeze in CNU18F (cunoaște foarte bine echipele și sportivele) a acordat acestei fete 2 min in meciul 3, in care a ratat cele 2 aruncări, apoi a uitat de ea...Mulțumim dle antrenor ptr încrederea acordată sportivelor și pentru ca ați căutat toate soluțiile sa Terminați pe dezastrul loc 8 cu o echipa (generație) care putea fi mult mai sus!!!!!
    Bravo, Cătălina! Puteai mult mai mult. Sa ai încredere in tine și sa nu te dezarmezi dacă unii antrenori nu-ți acorda șansa sa arați ce poți.

    cu 4 ani în urmă (15.07.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!