Stiri Acvile

Naționala feminină a României pierde fără drept de apel cu Ungaria în preliminariile EuroBasket 2023

Naționala feminină a României pierde fără drept de apel cu Ungaria în preliminariile EuroBasket 2023

Naționala de baschet feminin a României a cedat într-un mod categoric la Timișoara în duelul cu Ungaria din grupa C a preliminariilor EuroBasket 2023, scor 40-99 joi seara (24.11). „Acvilele” au 1-2 bilanț după acest joc și se pregătesc de o deplasare în Islanda.

România: Mihaela Panait, Ioana Ghizilă, Alina Podar, Dora Ardelean, Ana Vîrjoghe

Ungaria: Agnes Studer, Reka Lelik, Debora Dubei, Cyesha Goree, Virag Kiss

Vizitatoarele au început cu opt puncte la rând și selecționerul Dan Calancea solicita primul time-out la puțin peste două minute de la startul meciului, Virag Kiss făcând apoi 0-11 pentru Ungaria cu tripla sa, iar avantajul continua să crească după un nou coș de la distanță, Cyesha Goree punctând de la linia liberelor pentru 0-16. Run-ul adversarelor a continuat și se ajungea la 0-25, România fiind incapabilă în unele momente să treacă în jumătatea adversă de teren, Alina Podar oprind în cele din urmă seria Ungariei cu un minut și jumătate până la finalul sfertului de debut, după 0/14 din acțiune pentru tricolore. Diferența era clară la finalul primelor 10 minute, 4-32 în favoarea Ungariei.

Ecartul a trecut de 30 de puncte ulterior, Ghizilă având un capac din care pe un atac Vaida a putut face 10-41. Ungaria a venit apoi cu un run de 10-2 și Torok ducea scorul la 12-51 cu puțin sub trei minute rămase din prima repriză, apoi Goree punea o diferență de peste 40 de puncte între cele două naționale. Ghizilă a înscris ultimul coș al tricolorelor în prima repriză și era 14-56 în dreptul Ungariei într-o perioadă de 20 de minute dominată total de către oaspete. La pauză România stătea cu 6/33 din acțiune și avea cu 17 recuperări mai puține decât Ungaria.

Șase puncte la rând au marcat oaspetele în debutul reprizei secunde, Vîrjoghe având un layup la 16-62 și apoi Panait și-a transformat liberele de la 18-65, tot tânăra jucătoare punctând din spatele arcului de cerc ulterior. Ungaria a mers la 21-69 prin reușita lui Dombai, Katy Armanu și Bianca Fota trecându-și apoi numele pe lista marcatoarelor și scorul după 30 de minute era 28-74.

Cu un run de 8-0 au început maghiarele sfertul final și mergeau la 28-82 după reușita lui Goree, apoi Armanu și Vîrjoghe fiind precise pentru România, Dubei punctând de la distanță pentru 33-85. Ungaria irosit liberele cu care putea atinge sau depăși suta în acest joc și s-a impus în cele din urmă cu 99-40 la Timișoara în a treia rundă din grupa C în preliminariile Women’s EuroBasket 2023.

România a încheiat cu 24% procentaj din acțiune, 20 de posesii și fără jucătoare cu minim 10 puncte marcate, diferența la recuperări fiind uriașă în favoarea maghiarelor. Următorul joc al „acvilelor” va avea loc în Islanda, duminică (27.11) de la ora 18.30.

Katy Armanu a terminat cu 9 puncte (3/5 de la distanță), fiind cea mai bună marcatoare a României, Alina Podar și Ana Vîrjoghe urmând-o cu câte 8 puncte.

Virag Kiss s-a remarcat cu 24 de puncte (7/11 din acțiune) și 9 recuperări, Reka Lelik (12 puncte, 5 pase decisive, 4 intercepții), Cyesha Goree (10 puncte, 12 recuperări) și Agnes Studer (10 puncte, 5 pase decisive) fiind celelalte jucătoare ale Ungariei în double figures.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!