Stiri Acvile

Naționala feminină de 3x3 se califică la Campionatul European, iar cea masculină nu

Andreea Vlase

Andreea Vlase
30.06.2019

Naționala feminină de 3x3 se califică la Campionatul European, iar cea masculină nu

Ancuța Stoenescu, Gabriela Mărginean, Gabriela Irimia și Sonia Ursu-Kim au dus România din nou la turneul final al FIBA 3x3 Europe Cup. Naționala feminină a României a făcut față presiunii și a obținut în ultimul meci victoria de care avea nevoie cu Spania, astfel că a terminat pe prima poziție turneul de calificare de la Constanța. Spania a obținut biletele pentru Debrecen și la feminin, și la masculin. Naționala de băieți a României nu a trecut de prima fază a grupelor. Alături de iberici s-a mai calificat la turneul final Germania.

Naționala feminină a României, cu Ancuța Stoenescu, Gabriela Mărginean, Gabriela Irimia și Sonia Ursu-Kim, a fost prima în grupa R1-A, câștigând partidele cu Portugalia (16-14) și Belgia (20-15). Prima clasată din fiecare grupă avansa în faza următoare. Belgiencele au fost pe doi în grupă grație succesului cu Portugalia, 13-11.

Spania a avansat din grupa R1-B după ce a trecut cu 19-2 de Irlanda și 13-10 de Serbia. Irlandezele au fost pe doi după ce au învins cu 14-10 în duelul cu sârboaicele. Germania a urcat în a doua grupă după ce s-a impus în ambele partide din grupa R1-C, 20-4 cu Turcia și 21-6 cu Andorra. Turcoaicele au fost pe doi în această grupă după ce au învins Andorra cu 11-7.

Primul meci din faza a doua a grupelor a fost între România și Germania. Nemțoaicele s-au impus la limită, cu 14-13. Spania a învins Germania în jocul secund, cu 17-8. Tricolorele aveau nevoie de victorie în fața Spaniei și s-au impus cu 21-17 după ce s-au distanțat în prima parte a meciului cu reușitele de după semicerc. Mărginean a înscris ultimul coș, de la linia de fault după un tehnic încasat de iberice, în urma coșului lui Ursu-Kim.

România s-a calificat la europeanul care va avea loc în 30 august și 1 septembrie la Debrecen.Spania este a doua echipă calificată la feminin de la turneul găzduit de Constanța, în timp ce Germania rămâne în afara competiției continentale. Cele trei echipe au fost la egalitate cu câte o victorie și o înfrângere, iar departajarea s-a făcut la puncte înscrise, unde România și Spania au fost la egalitate, cu câte 34. Tricolorele au fost primele pentru că erau cap de serie numărul 1.

Întrecerea masculină

Naționala masculină a României a fost în grupa R1-B în prima fază. Echipa formată din Baris Aktas, Bogdan-Cezar Sandu, Victor Petrache și Radu Paliciuc a câștigat cu 18-13 cu Irlanda, dar a pierdut următoarele meciuri cu Belgia și Spania cu același scor, 13-21. Cu aceste rezultate tricolorii au încheiat pe poziția a 3-a în grupă (1 victorie/2 înfrângeri). Spania a avansat în faza a doua a grupelor după ce a fost pe prima poziție în această grupă cu 3 victorii (17-12 cu Belgia, 16-12 cu Irlanda și 21-13 cu România). Au urmat Belgia cu 2 victorii/1 înfrângere (17-13 cu Irlanda și 21-13 cu România), România 1/2 și Irlanda 0/3.

Din grupa R1-A a trecut mai departe Slovenia cu 2 victorii (21-8 cu Kosovo și 22-8 cu Andorra). Kosovo a fost pe doi (1/1) grație succesului cu Andorra (21-6). În grupa R1-C Germania a fost cea care a avansat, cu 3 victorii (8-7 cu Portugalia, 21-17 cu Azerbaijan, 19-15 cu Turcia). Au rămas sub linie Portugalia cu 2 victorii (16-14 cu Turcia și 13-9 cu Azerbaijan). Azerbaijan a fost pe trei după 16-12 cu Turcia.

În faza a doua a fost o grupă de trei echipe, din care primele două obțineau biletele pentru turneul de la Debrecen. Germania a fost pe prima poziție cu două victorii (12-10 cu Slovenia și 13-11 cu Spania). Ibericii au reușit să câștige jocul decisiv cu Slovenia, 16-15, reușind calificarea la turneul final.

Celelalte două turnee de calificare se dispută la Kiev și Riga. Letonia și Polonia au obținut biletele pentru Debrecen, via Riga, la masculin, iar la feminin s-au calificat Italia și Polonia. În Ucraina încă se joacă meciuri la această oră.

*foto: fiba.basketball

1 comentariu la aceasta stire:

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!