Stiri Acvile

Naționala feminină se reunește astăzi (07.11) la București

Naționala feminină se reunește astăzi (07.11) la București

Sâmbătă, 6 noiembrie, s-a încheiat cea de-a șasea etapă a Ligii Naționale de Baschet Feminin. Sepsi Sfântu Gheorghe și FCC Baschet Arad au câștigat la scor, în timp ce CSU Simona Halep Constanța s-a impus la patru puncte.

După această rundă urmează o pauză competițională, datorată primei ferestre de calificare la Campionatul European de Baschet din 2023. România se află în grupa C, alături de Ungaria, Spania și Islanda.

Acvilele se reunesc astăzi, 7 noiembrie, la București, pentru a pregăti partidele cu Islanda și Spania care vor avea loc în 11, respectiv 14 noiembrie. Naționala feminină a României, la fel ca cea masculină, are un nou staff.

Așadar, Dan Calancea este noul antrenor al senioarelor, în timp ce Carmin Popa este antrenor secund. De asemenea, în lotul selectat de Calancea se găsesc numeroase noutăți. Iată numele celor 14 sportive convocate:

  1. Florina Stănici
  2. Carla Popescu
  3. Ștefania Cătinean
  4. Ioana Ghizilă
  5. Alina Podar
  6. Ecaterina Armanu
  7. Marta Fodor
  8. Bianca Fota
  9. Teodora Neagu
  10. Dora Ardelean
  11. Alexandra Ghiță
  12. Nicolett Orban
  13. Sonia Cazacu
  14. Anisia Croitoru

Naționala feminină se află într-un moment zero. Multe dintre sportivele experimentate din ultimele campanii de calificare și-au anunțat retragerea de la echipa națională, iar noi nu putem decât să le mulțumim pentru anii cât au luptat sub tricolor. Așa că am avut doar două opțiuni reale înaintea acestei campanii: să înghețăm activitatea internațională la nivel de senioare sau să dăm o șansă reală jucătoarelor tinere. Am ales tinerețea și sper că toate aceste fete să conștientizeze importanța echipei naționale și să confirme încrederea noastră. E momentul ca aceste jucătoare tinere care evoluează în LNBF să iasă la rampă pe plan internațional și să își facă datoria față de echipa națională, față de baschetul românesc”, a declarat Carmen Tocală, președintele Federației Române de Baschet.

Joi, 11 noiembrie, în Sala Polivalentă Dinamo, România va primi vizita Islandei, urmând ca duminică, 14 noiembrie, tricolorele să se deplaseze în Spania, pentru duelul cu ibericele.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!