Stiri Acvile

Naționala universitară - Înfrângere și în al doilea meci cu Germania

Adrian Micinic

Adrian Micinic
23.06.2013

Echipa națională universitară de baschet masculin a României a pierdut și cel de-al doilea meci de verificare disputat în compania formației similare a Germaniei. Partida desfășurată duminică (23.06), la Trier, s-a încheiat cu scorul de 70-59 în favoarea amfitrionilor.

Partida a demarat în nota de dominare a Germaniei, echipă care a limitat formația lui Tudor Costescu la doar 9 puncte în primul sfert. În primele cinci minute ale sfertului al doilea tabela de marcaj nu s-a modificat în dreptul României și scorul era de 31-9 în minutul 15 al partidei. De altfel, la jumătatea întâlnirii scorul era de 38-19. România a jucat mult mai bine pe faza ofensivă în ultimele 20 minute de joc, perioadă în care s-a înregistrat un parțial de 40-32 în favoarea tricolorilor. Totuși, acest lucru nu as mai putut răsturna situația pe tabela de marcaj.

România a început meciul cu Cătălin Petrișor, Vlad Corpodean, Adrian Guțoaia, Rolland Torok și Bogdan Țibîrnă. Pe parcurs au mai intrat Alin Borșa, Vlad Dumitrescu, Dan Ioan, Alexandru Neguț, George Toth, Vlad Negoițescu și Baris Aktas. Alex Pop, deși înscris pe foaia oficială, nu a intrat deloc.

Țibîrnă a terminat cu 5/8 din acțiune și 9/10 la linia de pedeapsă pentru un total de 20 puncte. Vlad Dumitrescu a adăugat 11 puncte cu 100% la aruncările din acțiune. Adrian Guțoaia a fost cel mai bun la recuperare.

România a fost superioară la recuperare (36-33), incluzând raportul recuperărilor ofensive (16-11). Echipa lui Costescu aa vut 20 posesii pierdute în acest meci.

În primul meci cu Germania, desfășurat sâmbătă (22.06), tricolorii au pierdut cu scorul de 57-66.

Statistica echipei României în partida de duminică este atașată.

Naționala universitară de baschet masculin are următorul program în continuare:

- 24/28 iunie - pregatire la București
- 29/30 iunie - jocuri amicale cu lotul U20 la Pitești
- 01/04 iulie - pregatire la București
- 5 iulie - plecare la Kazan.

În faza preliminară la Jocurile Mondiale Universitare, România întâlnește următorii adversari: Filipine (7 iulie), Japonia (8 iulie), Mongolia (9 iulie), Mexic (11 iulie), Serbia (12 iulie).

1 comentariu la aceasta stire:
  • SCM "U" Craiova Vladut10 :

    Tibarna!
    Bravo!

    Sa dai 20 puncte nemtilor nu e putin lucru!
    Daca o ti tot asa maxim 1 an mai joci in Romania!
    Meriti sa joci intr-un campionat tare!

    cu 10 ani în urmă (24.06.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!