Stiri Acvile

Naționalele României își cunosc adversarii de la Universiada de Vară

Naționalele României își cunosc adversarii de la Universiada de Vară

Jocurile Mondiale Universitare de Vară se desfășoară în acest an în perioada 28 iulie - 6 august în China, la Chengdu, ediția aceasta fiind programată inițial pentru 2021. Baschetul românesc o să fie reprezentat atât la nivel masculin, cât și la feminin.

Amânată doi ani la rând, întrecerea va avea loc în cele din urmă în vara lui 2023 și pentru aceasta sunt eligibili jucători care studiază sau au absolvit o instituție de învățământ superior, născuți între 1996 și 2004, după cum notează FRB.

Tragerea la sorți a grupelor a avut loc pe 30 martie, România fiind repartizată astfel:

Masculin – Grupa B: România, Argentina, Croația, Mongolia

Feminin – Grupa C: România, Finlanda, SUA

În întrecerea masculină există alte două grupe de patru echipe și una de cinci, în timp ce la feminin sunt două grupe de patru și încă una de trei pe lângă cea a României.

Pentru ediția aceasta din China, loturile vor fi conduse de către Dan Ioan (naționala masculină) și Dan Calancea (naționala feminină).

Ultima prezență a României la Jocurile Mondiale Universitare de Vară a fost în 2019, când reprezentativa feminină s-a clasat pe locul 11.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!