Stiri Acvile

Prima săptămână de pregătire a lotului național masculin s-a încheiat

Adrian Micinic

Adrian Micinic
30.06.2013

Echipa națională de baschet masculin a României a încheiat prima săptămână de pregătire în vederea abordării primei părți a campaniei de calificare la EuroBasket 2015. Marcel Țenter și Milorad Perovic au condus ultima ședință de antrenament a săptămânii în cursul dimineții de sâmbătă.

După-amiaza de sâmbătă, respectiv ziua de duminică constituie primele momente de respiro pentru jucătorii care s-au prezentat la lot pe 25 iunie, dată stabilită de către Țenter ca fiind momentul reunirii lotului național. În prima săptămână, la antrenamente au participat Vasile Ștefan, Radu Paliciuc, Titus Nicoară, Mihai Silvășan, Laci Lazar, Brice Kabengele, Cătălin Baciu și Dani Popescu.

Ședințele de pregătire s-au axat în principal pe latura fizică. În cursul zilelor de miercuri, joi și vineri s-au efectuat câte două antrenamente de două ore fiecare, în sală. De asemenea, jucătorii au făcut cunoștință și cu sala de forță. Marcel Țenter s-a declarat încântat de atitudinea jucătorilor prezenți, de disponobilitatea la efort și de seriozitatea cu care elevii săi se pregătesc atât în pregătirea specifică, cât și în cea fizică.

În cursul săptămânii următoare la lot se vor prezenta alți trei jucători. Este vorba despre fundașii Andrei Mandache, Adrian Tudor și Ionuț Drăgușin. În această alcătuire, naționala României va efectua deplasarea la Kecskemet, unde se va desfășura primul joc de verificare al echipei pregătite de către Marcel Țenter. Acesta se va desfășura pe 7 iulie.

Apoi, România se va duela cu Ungaria de două ori la Oradea. Cele două întâlniri vor avea loc pe 11 și 13 iulie. unul dintre ele va fi deschis publicului, iar celălalt se va disputa cu tribunele goale.

Reamintim că România este implicată în campania de calificare pentru EuroBasket 2015, într-o grupă alături de Bulgaria și Islanda. Antrenorul Marcel Țenter a precizat că în această vară nu este stabilit un obiectiv clar, însă se va face totul pentru a se obține victorii cel puțin în jocurile de pe teren propriu. Meciurile oficiale de pe teren propriu din această vară ale reprezentativei tricolore se dispută la Constanța.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!