Stiri Acvile

România a încheiat pe locul 7 la Jocurile Francofoniei

România a încheiat pe locul 7 la Jocurile Francofoniei

Naționala de baschet feminin a României a încheiat participarea la Jocurile Francofoniei de la Kinshasa (Republica Democrată Congo) cu un succes. Tricolorele au avut 3-3 bilanț la finalul întrecerii din țara africană și s-au clasat pe locul 7.

În ultima partidă, România a întâlnit Congo, de care a trecut cu 64 la 38. Patru jucătoare din lotul pregătit de Ioannis Koukos au fost în double figures la finalul acestei partide.

Anamaria Pop s-a evidențiat cu 16 puncte, trei dintre reușite fiind din spatele arcului de cerc. Boglarka Biszak și Renata Kovacs au urmat-o cu câte 11 puncte, iar Florina Anastasescu a contribuit cu 10 puncte.

În cadrul întrecerii din R.D. Congo, „acvilele” au obținut următoarele rezultate cu excepția ultimei partide:

  • 73-65 vs. R.D. Congo
  • 125-43 vs. Ciad
  • 57-68 vs. Liban
  • 57-87 vs. Senegal
  • 53-55 vs. R.D. Congo

*foto: Facebook Federația Română de Baschet

5 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Felicitari
    Iata in sfirsit ca reusim la o competitie de prima mina sa ocupam un meritat, dar muncit loc 7. Nu se spune in articol, ce selectionata am folosit ? Stim ca una cu studente a izbindit un mare rezultat la universiada turistica din China (nu mai tin minte, ZERO victorii ? ). Iara nu stim daca au participat si echipe din Europa ( ma gindesc ca Franta a trimis si ea vreo selectionata U16 ). Nu aflam daca la rezultat s-a pus si un test de limba franceza, dat in "congoleza" ! Sau te pomenesti ca au fost Jocurile Francofoniei Divizia Africa ! Tot ce se poate. Probabil nereusind sa se bronzeze in cantonament la Limanu, jucatoarele au cerut in mod expres conducerii ferebeului sa le asigure un sejur in Africa, sa prinda culoare. Si Agentia de turism ferebeu SRL s-a conformat, "studentele" in China, "albinoasele" in Africa. Va dati seama, am umilit Ciad-ul, tara cam cit juma' de Europa, basca ca au si steagul la fel ca noi ( cum este posibil asa ceva se intreaba neuronasul stingher ? ). Cred ca pe seara, "dupe" ce se lasa arsita, va fi chermeza mare la o terasa in Bucuresti !
    Totusi cu ce au gresit fetele, de au trebuit sa suporte duzina de injectii care trebuie facute inainte de o deplasare in Africa ? Ah, am uitat, intrau si vaccinurile in bugetul primit de ferebeu, de la Ministerul Sporturilor ( fost ) !

    cu 9 luni în urmă (05.08.2023)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Totusi
      la universiada pirlitilor "studentele" noastre au o victorie ! Restul infringeri...

      cu 9 luni în urmă (05.08.2023)
    Raspunde
  • Ciucâ :

    Ai dreptate
    titibiluta câ mâ intreb cum este posibil sâ confunzi steagul tâu curcubeu cu steagul ciadului?!
    A venit timpul sâ ti iei o vacantâ de odihnâ şi poate medicalâ,o iei râu pe arâturâ. Mai este puţin şi va deveni titix.ro pe aici

    cu 9 luni în urmă (05.08.2023) Raspunde
  • varu silvois :

    in lipsa de transferuri
    ultimile ce vor definitiva loturile echipelor (am remarcat ca pozitia 5 e cea mai dorita de suporteri), ne delectam cu dialogurile spumoase dintre semenii nostri. Eu unul le apreciez, desi par atacuri. au subtilitati interesante. Altfel....nUmai U!

    cu 8 luni în urmă (06.08.2023) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    De cand
    a aparut articolul l-am recitit de vreo zece ori si tot refuz sa cred ca e adevarat!De fapt gandul imi tot zboara la miile de fete libaneze care se inghesuiesc la salile de baschet frematand de nerabdare sa inceapa antrenamentele,la miile de terenuri de antrenament din Senegal,toate numai cu podele de mahon,la excelentele conditii de recuperare si vitaminizare din Congo,la faptul ca Obradovic si Spoelstra tin personal vreo 3-4 campuri de pregatire in fiecare an in Bandundu si Tambacounda si cu toate astea fetitele noastre si brava conducere tehnica au reusit prestatii eroice,epice in fata acestor forte dezlantuite ale baschetului mondial!Ma opresc,nu pot sa-mi stapanesc emotiile,Carmenus,te iubim!!!

    cu 8 luni în urmă (06.08.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!