Stiri Acvile

România a învins China în primul meci din turneul asiatic

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
04.07.2016

Echipa națională de seniori a României a câștigat primul meci din cadrul Atlas International Tournament 2016. Formația condusă de Marcel Țenter a învins chiar țara gazdă, China, într-un meci disputat la Jiangsu cu scorul de 100-92.

România a început partida cu Malcolm Armstead, Andrei Mandache, Adrian Guțoaia, Rolland Torok și Emanuel Cate.

Cel mai bun jucător al echipei noastre a fost Emanuel Cate. Jucătorul Sevillei a terminat partida cu 27 de puncte marcate, 8 recuperări și o pasă decisivă. Andrei Mandache a fost al doilea cel mai bun marcator cu 18 puncte, la care a adăugat 5 pase decisive și o recuperare.  Titus Nicoară a terminat cu 16 puncte și 8 recuperări, iar Malcolm Armstead cu 15 puncte și 10 pase decisive.

Lista marcatorilor a fost completată de Guțoaia cu 6 puncte, Țîbârnă 5 puncte, Bogdan Nicolescu 4 puncte, Gheorghe 3 puncte, Torok 3 puncte și Popa Calotă 3 puncte. A mai evoluat și Iulian Orbeanu, iar Corpodean, Uță și Petrișor nu au fost folosiți în acest joc.

România va întâlni Georgia mâine, 5 iulie, tot la Jiangsu.

3 comentarii la aceasta stire:
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Cate
    Am urmarit vreo 10-15 min pe un site chinezesc si am fost impresionat de modul in care Cate a jucat pe pozitia 5. Arsenal de procedee extrem de variat, agresivitate, forta, curaj, ziceai ca are 30 de ani nu 20. Bravo, impresionant !

    cu 7 ani în urmă (05.07.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Vulturas :

    Un pas spre confirmare
    Emi are inca 18 ani si trei ani de experimenta in cel mai puternic campionat din Europa, la cel mai inalt nivel ,cu sacrificii mari pentru performantele obtinute pana acum de un jucator roman junior la nivel de club . Conditiile de pregatire si antrenorii de la Real Madrid au slefuit un talent nativ. In tara , copii cu potential exista, trebuie sa investim ca popor in valorile noastre ,sa sustinem si sa incurajam astfel de caractere rare. Emi bate acum la portile confirmarii la nivel de seniori . Cu rabdare, seriozitate si multa munca va reusi . Hai Romania ! Este timpul sa aratam ca putem si mai ales ca vrem sa performam si in baschet !

    cu 7 ani în urmă (05.07.2016) Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    exemplu
    Cate poate constitui un exemplu pt tinerii baschetbalisti romani care sunt dispusi sa faca sacrificii pt performanta. A lansat si reteta : transferul la un club puternic din Europa si multa munca inca de la 15-16 ani. Se pare reteta americana nu prea functioneaza cu jucatorii romani, se joaca altceva, se antreneaza altfel. Din pacate Bogdan Popa nu s-a adaptat iar eu sper din toata inima ca Rares Uta va confirma.
    Marea problema este ca toti cauta jucatori peste 2,05 m iar cei care vor juca pozitia 1-2-3 vor continua sa se pregateasca in Romania...

    cu 7 ani în urmă (05.07.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!