Stiri Acvile

România a jucat un meci de pregătire cu FCC Baschet Arad cu două zile înainte de cel cu Danemarca

România a jucat un meci de pregătire cu FCC Baschet Arad cu două zile înainte de cel cu Danemarca

Naționala de senioare a României a început duminică pregătirile pentru startul campaniei de calificare la Women's Eurobasket 2021 și a disputat și un joc de pregătire astăzi, la Timișoara. Acvilele au întâlnit pe FCC Baschet Arad cu două zile înainte de partida cu Danemarca. Tricolorele s-au impus cu 70-34 la capătul unui joc de care ambii antrenori au profitat pentru a rula lotul. Ashley Walker a fost principala marcatoare a meciului, cu 20 de puncte.

Ayhan Avci a început partida cu Annemarie Godri-Părău, Elisabeth Pavel, Gabriela Irimia, Ashley Walker și Gabriela Mărginean. Antrenorul turc a preluat în această vară naționala de senioare a României, fiind ajutat de Muge Berkalp și Miruna Crâsnic. Noul staff al naționalei nu a putut conta pe unele piese de bază în cantonamentul scurt din vară.

De partea cealaltă, FCC Baschet Arad și-a adus antrenor nou în această săptămână și Manuel Rodriguez a folosit acest meci pentru a-și cunoaște noile eleve. Formația arădeană le-a avut în formula de start pe Adrienne Webb, Jefimija Karakasevic, Alina Pop, Dora Ardelean și Brankica Hadzovic.

Tricolorele au început partida cu un run de 8 puncte și la prima pauză conduceau cu 21-14. În sfertul secund și-au mărit ecartul cu alte zece lungimi, astfel că la jumătatea partidei tabela arăta 37-20. România a continuat să joace rapid și după revenirea de la vestiare, iar scorul ultimei pauze a fost 58-27. Ambii antrenori au rulat lotul și nici una dintre jucătoare nu a stat în teren mai mult de 26 de minute. Scorul final a fost 70-34.

Ashley Walker a fost coșghetera partidei cu 20 de puncte pentru Acvile. Pentru România au mai înscris: Pavel 9 puncte, Godri-Părău 7, Irimia 7, Orban 7, Stoiedin 6, Kilin 6, Mărginean 6 și Popescu 2 puncte.

Jefimija Karakasevic a fost cea mai bună marcatoare a formației arădene, cu 15 puncte. Pentru FCC Baschet Arad au mai înscris: Fodor 10 puncte, Webb 5 și Ciotir 4 puncte.

Pentru tricolore a fost ultima repetiție înainte de startul meciurilor oficiale din campania de calificare la Women's Eurobasket 2021. România este repartizată în grupa D în aceste preliminarii și le începe acasă cu Danemarca. Partida din prima rundă va avea loc la Sala Constantin Jude din Timișoara, joi, de la ora 18:00. Biletele se pot cumpăra aici sau în ziua meciului de la sală. Acvilele vor avea al doilea joc din această fereastră de calificări duminică, în Cehia.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!