Stiri Acvile

România a pierdut în Ungaria, în ciuda unei evoluții curajoase

România a pierdut în Ungaria, în ciuda unei evoluții curajoase

Duminică, 12 februarie, echipa națională de baschet feminin a României a încheiat participarea în preliminariile EuroBasket 2023. Acvilele au pierdut cu scorul de 74 la 58 pe terenul Ungariei și au terminat grupa cu o victorie și cinci înfrângeri.

Dan Calancea a început partida cu Alina Podar, Ștefania Cătinean, Gabriela Irimia, Anca Șipoș și Ana Vîrjoghe, în timp ce Norbert Szekely le-a avut ca titulare pe Virag Kiss, Debora Dubei, Veronika Kanyasi, Cyesha Goree și Agnes Studer.

Gazdele din Miskolc au evoluat mai bine în primele zece minute și și-au adjudecat actul inaugural cu scorul de 21 la 12, zece puncte fiind marcate de Dubei. Reprezentantele noastre și-au revenit în sfertul al doilea, după ce Șipoș a izbutit trei coșuri de la distanță. România a câștigat secvența secundă cu 22 la 16 și, la pauză, diferența de pe tabelă era de trei puncte: 37-34.

După revenirea de la vestiare, Șipoș și-a trecut în cont încă o triplă, iar tricolorele s-au menținut pentru o bună perioadă de timp la o diferență de două posesii de adversare. Totuși, maghiarele au evoluat mai bine în ultimele patru minute ale sfertului al treilea și s-au distanțat la opt puncte: 52-44.

În debutul actului decisiv, după cinci puncte înscrise de Podar și Nicolett Orban, jucătoarele lui Dan Calancea au dus scorul la 54-49 și această diferență de două posesii s-a menținut multă vreme. Cu puțin peste trei minute rămase până la fluierul final, scorul era 63-57 dar a urmat un parțial de 11-1 al Ungariei, iar vecina noastră a câștigat cu 74 la 58.

Cele mai bune jucătoare ale României au fost Anca Șipoș (15 puncte, 6 recuperări), Nicolett Orban (13 puncte, 3 recuperări) și Ștefania Cătinean (10 puncte, 6 pase decisive, 4 recuperări).

De partea cealaltă, s-au remarcat Cyesha Goree (19 puncte, 14 recuperări), Debora Dubei (18 puncte, 8 recuperări, 5 pase decisive) și Aliz Varga (11 puncte).

După acest rezultat, România încheie participarea în preliminariile Campionatului European din 2023 pe ultimul loc în grupa C, având un bilanț de 1-5. Islanda se află pe locul al treilea, datorită rezultatelor directe cu naționala noastră, Ungaria ocupă poziția secundă, în timp ce Spania a câștigat grupa.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!