Stiri Acvile

România începe cu dreptul campania de calificare la Women’s EuroBasket 2025

România începe cu dreptul campania de calificare la Women’s EuroBasket 2025

Naționala de baschet feminin a României a câștigat primul meci din calificările pentru Campionatul European din 2025, selecționata similară din Islanda fiind adversara tricolorelor. Duelul de joi, 9 noiembrie, de la Constanța a contat pentru grupa F și s-a încheiat cu 82-70 pentru fetele antrenate de Dan Calancea.

România: Alina Podar, Teodora Manea, Katy Armanu, Gabriela Irimia, Ana Vîrjoghe

Islanda: Thora Jonsdottir, Tina Alexandersdottir, Thelma Dis Agustsdottir, Birna Benonysdottir, Isabella Sigurdardottir

Nordicele au arătat mai bine în privința reușitelor din primele minute și au reușit să conducă cu 3-8, de unde România a răspuns cu un run de 15-3 și prin tripla Gabrielei Irimia s-a făcut 18-11. Alexandersdottir a apropiat Islanda la o singură posesie, însă cu o nouă perioadă mult mai bună, România s-a desprins la un ecart format din două cifre și Anisia Croitoru a stabilit scorul sfertului inaugural: 29-19. Podar a adus primele puncte din următorul act (34-21) și tricolorele au menținut o diferență constantă din două cifre, maximul fiind de +14. Ultima parte a reprizei a fost gestionată ceva mai bine de către vizitatoare, iar după ce Benonysdottir și Saevarsdottir au adus Islanda la șapte puncte în spate, situația de pe tabelă a fost 45-38 la pauză, la capătul unei reprize în care „Acvilele” au adunat 9/16 din spatele arcului de cerc.

Prin cele șapte puncte la rând din startul sfertului trei, diferența a urcat la +14 și ecartul din două cifre a rămas aproape neschimbat în prima parte a acestui act (56-44). Benonysdottir a marcat de la distanță, după care Manea a dus România la 12 puncte în față și în restul sfertului nu s-a ajuns la un ecart mai mic de opt lungimi: 65-54. Katy Armanu și Gabriela Irimia au trecut în rândul sportivelor aflate în double digits cu reușitele pentru 74-56, de unde România a urcat la +22 în următoarele momente. Cea de-a doua parte din sfertul decisiv a adus primele puncte în dreptul Cătălinei Ion, respectiv câteva minute pentru Paloma Cucu în naționala de senioare și România s-a impus în cele din urmă cu 82-70 în debutul preliminariilor pentru Europeanul din 2025.

Titularele României au marcat toate cel puțin 11 puncte. Alina Podar s-a evidențiat cu 14 puncte și 9 pase decisive, iar Ana Vîrjoghe a contribuit cu 13 puncte și 9 recuperări.

Birna Benonysdottir (23 de puncte, 2 recuperări) și Thelma Dis Agustdottir (16 puncte, 4 pase decisive) au fost liderele Islandei.

Continuarea va fi duminică, 12 noiembrie, atunci când România va juca tot la Constanța contra Slovaciei. Meciul o să înceapă la ora 18.00.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!