Stiri Acvile

România începe cu stângul participarea la Europeanul U18 Feminin - Divizia B

România începe cu stângul participarea la Europeanul U18 Feminin - Divizia B

Naționala de baschet feminin a României a irosit un avantaj de 11 puncte în fața Austriei la debutul în cadrul Campionatului European U18 - Divizia B, oponentele fiind cele care s-au impus la Sofia cu 68 la 61 vineri seara (30.06). Austria a reușit recupereze handicapul în repriza a doua și a condus doar pe parcursul sfertului decisiv.

România: Mihaela Panait, Maria Stănescu, Bianca Sîrbu, Anisia Pușcașu, Delora Pricop

Austria: Sina Elke Hollerl, Victoria Matzka, Melanie Fischer, Anna Alborova, Iva Sanseovic

Anisia Pușcașu a deblocat situația de pe tabelă în favoarea României la acest Campionat European, iar Maria Stănescu a dus diferența la două posesii cu o reușită de trei puncte: 5-1. Run-ul tricolorelor a continuat și Panait a încheiat cu pătrundere o acțiune pentru 10-1, după care a urmat primul coș din acțiune pentru austriece în acest duel. Oponentele au început să recupereze din deficit și Reisner și-a împărțit perechea de libere la 13-9, iar cu o serie de patru puncte la rând, tricolorele au putut să pună din nou două posesii între la 18-12, după ce Austria s-a apropiat la două lungimi. Ambele naționale au marcat câte 4 puncte până la finalul primului sfert, perioadă care s-a încheiat cu 22-16 în dreptul României.

Tricolorele au dat prima jucătoare care a ajuns în double figures, Pușcașu fiind cea care a înscris la 24-16 și peste mai multe atacuri Belegante a dus ecartul la +9. Tricolorele au ajuns și pe parcursul celui de-al doilea sfert să conducă la o diferență mai mare, liberele lui Zane fiind bune pentru 28-17, de unde Fischer a răspuns cu o triplă. O intercepție aproape de mijlocul terenului a dus la un atac în viteză pentru România și Bara-Nemeth a ajuns la linia de fault pentru 31-24 cu trei minute până la pauză, iar ulterior Austria a înscris triple consecutive și ecartul a devenit de un singur punct, o execuție spectaculoasă pentru Panait fiind bună pentru 35-30. Fischer, Stockinger și Hollerl au ratat ultimele aruncări ale Austriei și scorul nu s-a schimbat până la intrarea la vestiare.

Tripla lui Belegante a adus primele puncte din repriza secundă și avantajul de 8 puncte s-a menținut după reușita lui Zane pentru 40-32. Sfertul cu eficiență scăzută pentru cele două naționale a continuat și în prima jumătate a parțialului s-au marcat în total 10 puncte și la 42-33 a urmat un timp de odihnă pentru Austria. Zane a ajutat naționala României să revină la un ecart din două cifre, dar Austria a prins un run de 8-0 și Hollerl a scăzut diferența la 44-41 cu două minute rămase din acest sfert. Pușcașu a ratat șansa să pună două posesii între și Alborova a putut să egaleze situația, scorul de pe tabelă după 30 de minute fiind 44-44.

Bara-Nemeth a oprit run-ul oponentelor și s-a făcut 48-44, dar Alborova și Stockinger au înscris pentru Austria de trei puncte și naționala în roșu a preluat în premieră conducerea la 48-50. Reușita lui Hollerl a forțat banca tehnică a României să solicite time-out, fără efect pe moment, Stockinger fiind cea care a desprins Austria la 49-55. Adversarele au pus 10 puncte între printr-o nouă reușită a lui Stockinger (49-59) și perioada excelentă a continuat cu libera suplimentară pe care a transformat-o Alborova. Panait a marcat după patru minute pentru „acvile”, dar replica a venit imediat și s-a făcut 51-65, Austria fiind în stare să rămână la conducere fără probleme. Maria Stănescu a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce s-a lovit în urma unei lupte la recuperare și România a cedat în cele din urmă cu 61 la 68.

Mihaela Panait a contribuit cu 12 puncte și 9 pase decisive pentru România, următoarele marcatoare fiind Ilinca Belegante (11 puncte, 4 recuperări), Agnes Zane (10 puncte, 9 recuperări, 3 pase decisive, 2 intercepții) și Anisia Pușcașu (10 puncte, 4 recuperări, 2 pase decisive, 2 intercepții).

Două jucătoare s-au remarcat în mod special din tabăra Austriei, ambele terminând cu double-double. Sina Elke Hollerl a avut 21 de puncte, 12 recuperări, 5 pase decisive, 3 intercepții și 6/17 de la distanță, iar Anna Alborova a stat cu 18 puncte și 12 recuperări.

Următoarea adversară pentru „acvile” va fi Luxemburg, națională care în prima rundă a trecut dramatic de Grecia cu 63 la 62. Meciul dintre România și Luxemburg va avea loc duminică, 2 iunie, de la ora 13.00 pe canalul de YouTube FIBA - The Basketball Channel.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!