Stiri Acvile

România încheie cu o victorie participarea la Campionatul European U18 Feminin - Divizia B

România încheie cu o victorie participarea la Campionatul European U18 Feminin - Divizia B

România a reușit să câștige ultimul meci de la Campionatul European U18 Feminin - Divizia B, scor 72-65 cu Bulgaria, în urma unei reveniri de la -15. În urma acestui rezultat, „acvilele” au terminat întrecerea continentală pe locul 7, având un bilanț de 3 victorii și 4 eșecuri.

România: Mihaela Panait, Sorina Oinaru, Maria Stănescu, Alexia Frîncu, Delora Pricop

Bulgaria: Viktoriya Ivanova, Martina Georgieva, Radina Ilieva, Denitsa Manolova, Margarita Ivanova

Startul a fost perfect pentru tricolore, 4-0 în urma reușitelor lui Pricop și Oinaru, însă Bulgaria a egalat situația rapid și a prins un run pentru a prelua conducerea la 7-4, cu tripla lui Ilieva. Oponentele au reușit să pună două posesii între cu încă o reușită din spatele arcului de cerc, pe atacul următor Bara-Németh oprind seria punctelor consecutive marcate de Bulgaria, 10-6. Diferența dintre cele două echipe a scăzut la un singur punct, 11-10 cu un nou coș reușit de Bara-Németh, apoi Miky Panait a pătruns prin defensiva bulgară pentru a păstra deficitul minim, în partea cealaltă a terenului Manolova ratând șansa unui three-point play, dar Bulgaria avea să se ducă la două posesii în față cu o acțiune colectivă finalizată printr-un layup de la Margarita Ivanova, 17-12. Bulgaria conducea după 10 minute cu 20-14, ultima acțiune a sfertului inaugural fiind o încercare pe care Kozman a ratat-o de la distanță.

În primele momente ale sfertului secund avantajul Bulgariei a urcat la +9, diferența fiind apoi constantă de trei posesii (25-18) până la jumătatea parțialului. Tricolorele au beneficiat de două libere pentru un antisportiv fluierat la Boneva, însă Frîncu și-a împărțit încercările, apoi Panait putând să reducă în continuare din handicap, 25-21. Bulgaria a pornit un atac rapid și Manolova era găsită singură sub panou (29-23), iar după o intercepție oponentele se desprindeau la trei posesii din nou. Cu trei minute înaintea pauzei s-a urcat la o diferență de peste 10 puncte, 38-25 cu layup-ul lui Tsekova, moment în care România cerea time-out, iar la cabine s-a intrat cu 40-30 pentru Bulgaria, la capătul unui reprize în care tricolorele stăteau cu 1/11 de la distanță și dădeau a doua marcatoare a meciului.

Stănescu tăia puțin din handicap cu șase puncte la rând în startul reprizei secunde, 44-36, Manolova refăcând apoi diferența de +10 în dreptul Bulgariei. Bara-Németh ajungea la linia de fault, unde și-a împărțit încercările, tricolorele ratând apoi o oportunitate bună de a reduce în continuare din avantajul bulgăroaicelor, lucru izbutit ulterior de Pricop tot prin aruncări libere, 46-39. Maria Stănescu și-a continuat evoluția curajoasă din sfertul trei și aducea următoare puncte pentru România, 50-41, peste câteva zeci de secunde banca tehnică a tricolorelor solicitând un time-out, iar pe finalul acestui parțial Bulgaria avea 61-55, după ce „acvilele” au reușit să se apropie și la -3, dar ultima reușită a venit Borisova aproape de la mijlocul terenului.

Ambele naționale au irosit câteva posesii în debutul ultimul sfert, Manolova reușind să marcheze pentru 63-55, dar răspunsul a venit imediat din partea lui Bara-Németh și apoi Panait aducea România iar la o posesie în spate, 63-60. Diferența a continuat să scadă la jumătatea sfertului și Bulgaria conducea în acel moment cu doar două puncte, Sorina Oinaru putând să egaleze la 65 cu liberele sale, ulterior Miky Panait aducând tricolorele la conducere pentru prima dată din prima repriză încoace (67-65). Cu două minute și jumătate rămase din meci, Frîncu a punctat din spatele arcului de cerc și făcea 70-65, Bulgaria cerând automat time-out, scorul final fiind 72-65 pentru România, ultimele puncte venind prin liberele lui Panait și Oinaru.

Tricolorele au terminat astfel turneul pe locul 7, cu un bilanț total de 3 victorii și 4 eșecuri.

Beáta Bara-Németh s-a remarcat cu 22 de puncte (10/12 din acțiune) și 6 recuperări în acest meci, urmată de Mihaela Panait (15 puncte, 6 pase decisive, 3 recuperări) și Sorina Oinaru (12 puncte, 6 recuperări, 3 intercepții).

Denitsa Manolova a fost principala marcatoare a partidei, cu 23 de puncte și 16 recuperări pentru Bulgaria, secondată de Margarita Ivanova (13 puncte, 16 recuperări) și Gergana Tsekova (10 puncte, 3 recuperări, 2 intercepții).

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii