Stiri Acvile

România, învinsă clar de Slovacia la CE U16 Feminin - Divizia B

România, învinsă clar de Slovacia la CE U16 Feminin - Divizia B

România s-a văzut învinsă și în meciul cu Slovacia de la Campionatul European U16 Feminin - Divizia B, scor 46-74, rezultat în urma căruia tricolorele au încheiat grupa D cu un bilanț de o singură victorie și trei eșecuri.

România: Carla Tenu, Ilinca Belegante, Iris Barbu, Agnes Zane, Greta Nemes

Slovacia: Carlota Sofia da Cruz, Alexandra Chovanikova, Natasa Tausova, Katarina Sediva, Natasa Kanuchova

Primele puncte au venit din partea Slovaciei (3-0), Belegante răspunzând cu o încercare bună de la linia de fault și apoi Iris Barbu puncta din acțiune, dar Chovanikova era precisă de la distanță și făcea 8-3. Cinci puncte la rând au marcat tricolorele și Zane a egalat situația de pe tabelă, 8-8, la jumătatea sfertului inaugural, iar Greta Nemes era precisă cu un layup la 10-10. Sediva și Stefancova au înscris pentru Slovacia, banca tehnică tricoloră cerând time-out la 14-10, Sooky ratând șansa desprinderii și Munteanu reducea handicapul la o posesie, pentru ca la finalul primul sfert să fie 20-13 în dreptul Slovaciei, după o serie bună pe ultimele atacuri.

Avantajul oponentelor a devenit de nouă puncte în debutul sfertului secund, apoi Nemes a putut înscrie din acțiune, dar Tănase și-a irosit liberele și a ratat șansa reducerii ecartului (22-15). Slovacia s-a dus iar la +9 cu o acțiune colectivă terminată cu layup-ul lui Sediva, ulterior diferența devenind una formată din două cifre la jumătatea sfertului, 26-15. Handicapul României era tot mai mare și Tausova scutura plasa de la distanță pentru 32-17, moment în care tricolorele aveau doar patru puncte marcate în cel de-al doilea sfert, iar la pauză s-a intrat cu 33-19 pentru Slovacia.

Tricolorele au redus puțin din deficit la reluare, 35-23 cu punctele lui Belegante, însă tot ea a comis un fault pe încercarea de trei puncte a lui Chovanikova și Slovacia mergea la 41-23 ulterior după o recuperare ofensivă transformată în coș din partea lui da Cruz. Chovanikova avea să ducă diferența la +20, Tausova forțând banca tehnică a României să ceară time-out la 45-25, Belegante și Zane, cea din urmă cu un and-one, aducând următoare puncte pentru „acvile” (45-30). Slovacele au putut să se desprindă iar la 20 de puncte între cu un minut rămas din acest sfert, cu tripla lui Mandelikova, iar în parțialul decisiv se intra cu 53-35.

În urma liberelor pe care Mandelikova le-a transformat, România a replicat prin Munteanu cu patru puncte la rând și oponentele solicitau un timp de odihnă la 55-39. Slovacele au întors seria bună în favoarea lor ulterior și cu layup-ul Tamarei Madelikova se făcea 61-41 la trei minute după startul acestui sfert final. Adversarele au contnuat să se desprindă și au mers în multiple rânduri la peste 20 de puncte între, Tausova marcând de două ori la rând pentru a face 68-44, iar la final s-a consemnat un succes clar pentru Slovacia, scor 74-46.

România a terminat pe locul 4, cu 1-3 bilanț, grupa D și va juca mai departe cu Islanda, clasată pe locul 3 în grupa C. Întâlnirea va avea loc joi, 25 august. de la ora 22.00.

Ilinca Belegante și Karina Munteanu au marcat împreună 23 din totalul celor 46 de puncte ale României, Ilinca având în dreptul numelui său 13, alături de 4 recuperări, 2 intercepții și un capac, iar Karina a terminat cu 10, plus 2 recuperări.

Tamara Mandelikova a avut 14 puncte și 2 intercepții pentru învingătoare, iar trio-ul Alexandra Chovanikova, Katarina Sediva și Natasa Tausova a contribuit cu câte 12 puncte, Sediva fiind în double-double cu cele 11 recuperări.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!