Stiri Acvile

România își continuă astăzi (12.11) campania de calificare la EuroBasket 2025

România își continuă astăzi (12.11) campania de calificare la EuroBasket 2025

Joi, 9 noiembrie, naționala feminină a României a debutat cu dreptul în preliminariile Campionatului European de Baschet din 2025, câștigând cu 82 la 70 în fața naționalei Islandei.

Astăzi, 12 noiembrie, elevele lui Dan Calancea vor avea parte de o nouă provocare, tot pe teren propriu și tot în Sala Sporturilor „Simona Amânar” din Constanța. Începând cu ora 18:00, în direct pe canalul de YouTube al FIBA, România se va duela cu Slovacia.

În urmă cu trei zile, baschetbalistele antrenate de Martin Pospisil s-au deplasat la Izmir, în Turcia, pentru confruntarea cu selecționata Semilunei. Slovacele nu au avut nicio șansă, fiind învinse la o diferență de 35 de puncte, 75-40, de către gazde.

Cea mai bună jucătoare a oaspetelor a fost Terezia Palenikova, care a adunat 12 puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive. Baschetbalista în vârstă de 28 de ani evoluează pentru a cincea oară în preliminariile unui campionat european, participând și de trei ori (2017, 2021, 2023) la un turneu final.

În lotul Slovaciei se mai regăsesc jucătoare din Spania, precum Veronika Remenarova și Tereza Sedlakova, din Italia (Miroslava Mistinova), din Polonia (Barbora Wrzesinski) și din Ungaria (Nikola Dudasova).

„O victorie și în acel joc ar fi o reușită importantă a baschetului feminin românesc și ne-ar aduce liniște înaintea jocurilor de anul viitor”, a declarat Dan Calancea despre duelul cu Slovacia, conform frbaschet.ro.

„Ne așteaptă un meci dificil dar, după victoria de joi, avem moralul ridicat. Suntem concentrate, suntem unite, jucăm acasă și suntem determinate să obținem un nou succes”, a spus Teodora Manea, autoare a 12 puncte, 6 recuperări, 3 intercepții și 2 pase decisive în confruntarea cu Islanda.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!