Stiri Acvile

România nu-și permite pași greșiți în fața Slovaciei

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
19.08.2014

Preliminarii EuroBasket 2015

Miercuri, 20 august, ora 19:00

Sala Transilvania Sibiu

2-1 (2)   0-3 (4)

 

Miercuri, 20 august, echipa națională a României va întâlni la Sibiu reprezentativa similară a Slovaciei. Partida contează pentru etapa a patra din cadrul Grupei F de calificare pentru EuroBasket 2015. România și Slovacia s-au mai întâlnit și în runda inaugural iar tricolorii au avut câștig de cauză.

În acest moment, România ocupă poziția a doua în Grupa F cu două victorii și o înfrângere. Slovacia este lanterna roșie a grupei, fără succes în cele trei partide disputate până acum. În prima confruntare dintre România și Slovacia, echipa noastră s-a impus în deplasare după ce slovacii au avut o primă repriză remarcabilă. În meciul jucat în Slovacia, România a câștigat cu scorul 81-69.

Tricolorii nu-și permit un pas greșit în fața Slovaciei. După ce Suedia a reușit să câștige în deplasare în Slovacei, România nu are voie să piardă meciul de pe teren propriu cu echipa condusă de Milan Cernicky. Cu o victorie în fața Slovaciei și un insucces la mai puțin de 5 puncte în Suedia, România are ca și acontate biletele pentru EuroBasket 2015.

În partida precedentă, jucată în Letonia, elevii lui Marcel Țenter au arătat o dispoziție excelentă de joc, mai ales în prima repriză. În meciul cu favorita grupei, tricolorii s-au ținut scai de aceștia pe parcursul primei reprize iar la începutul sfertului secund chiar au preluat conducere. Din păcate a urmat o cădere care le-a facilitat balticilor o victorie la un scor liniștitor.

Slovacia a dat și ea o replică tăioasă Suediei. Scandinavi au fost aproape să piardă printre degete meciul din Slovacia. Din nou formația slovacă a făcut o primă repriză excelent, la fel ca și în meciul cu România, în suedezi au replicat perfect în sfertul și au întors meciul. Totuși, elevii lui Vedran Bosnic au au avut emoții și au învins Slovacia la o diferență de o singură posesie, scor 75-72.

Dacă facem o comparație între cele mai importante statistici de echipă, vedem că România stă mai bine decât Slovacia. Tricolorii înscriu în medie pe meci 74.3 puncte în timp ce slovacii doar 69.0. La recuperări echipa noastră are o medie de 34.3 recuperări în timp ce Slovacia 32.7 iar la pase decisive noi adunăm 14.7 asemenea reușite pe meci în timp ce Slovacia stă la fel. La puncte primite pe meci România are o medie de 76.3 puncte iar Slovacia 80.7.

Cei mai periculoși jucători ai Slovaciei sunt de departe Peter Sedmak și Nenad Milosevic. Sedmak este un pivot de 2.07 care este și cel mai bun marcator al Slovaciei cu o medie de 16.0 puncte pe meci la care mai adaugă și 4.7 recuperări și 2.0 pase decisive. Nenad Milosevic este liderul naționalei Slovaciei în lipsa lui Anton Gavel. Conducătorul de joc în vârstă de 31 de ani, are medii pe meci 13.0 puncte, 1.7 recuperări și 5.0 pase decisive, fiind cel mai bun pasator din trupa lui Milan Cernicky.

Partida dintre România și Slovacia care va avea loc la Sibiu va putea fi urmărită mâine, 20 august, cu începere de la ora 19:00 în direct pe DigiSport 2.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!